Με ξεναγήσεις και πολιτιστικά δρώμενα γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20.5.2019

Με ξεναγήσεις και πολιτιστικά δρώμενα γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα  Μουσείων στις 18 Μαΐου το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Άνοιξε διάπλατα τις πύλες του το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου και υποδέχτηκε με ξεναγήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.
Με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα έδωσε φέτος νέο νόημα και περιεχόμενο στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 18 Μαΐου, το Μουσείο ήταν ανοιχτό για το κοινό και πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο κάθε ώρα, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Ακόμη, την ίδια μέρα δόθηκε συναυλία, στις 7:00 μ.μ., με έργα του Αιμίλιου Ριάδη από την πιανίστρια, Δρ. Μουσικολογίας, Ξένια Θεοδωρίδου και τη σοπράνο, Νάντια Φιόρου, ενώ αναγνώσθηκαν και αποσπάσματα κειμένων.

Η συναυλία έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν επιλεγμένα τραγούδια από τις σημαντικότερες συλλογές του Μακεδόνα συνθέτη Αιμίλιου Ριάδη, όπως τα Cinq Chansons Macédoniennes, οι Treize Petit es Mélodies Grecques (ένα τραγούδι της εκτελέστηκε από αδημοσίευτη εκδοχή από το Αρχείο Ριάδη στο Κ.Ω.Θ., σε Α΄ Πανελλήνια εκτέλεση), τα Chansons Exotiques, τα Trois Chansons de Ronsard, ενώ η συλλογή Jasmins et Minarets που γράφτηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ακούστηκε ολόκληρη στην ακόμη ανέκδοτη, επεξεργασμένη μορφή της από το Αρχείο Ριάδη στο ΚΩΘ.

Χορηγοί της συναυλίας ήταν ο Μουσικός Οίκος Μαυρομουστάκη και ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!