Ι. Καμαρινός: Ο δήμος μας δεν χρειάζεται ίαση και κομματικές αγκυλώσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο δήμος μας δεν χρειάζεται άλλους πειραματισμούς, δεν χρειάζεται ίαση και κομματικές αγκυλώσεις αλλά διεκδίκηση, όραμα και λύσεις», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Ιωάννης Καμαρινός σε συνέντευξη του στον FM 100 και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Λουτζιούδη.
Ερωτηθείς για τα οικονομικά του δήμου ο κ. Καμαρινός είπε μεταξύ άλλων: «Ο νυν δήμαρχος επενδύει στον μύθο ότι ο δήμος έχει πλεόνασμα 9 εκατ. ευρώ. Όταν πέρασε ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο ρώτησα τη διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, εάν πάμε τώρα στην τράπεζα μπορούμε να πάρουμε 9 εκατ. ευρώ; Μου απάντησε "όχι"». Και πρόσθεσε: «Μάλιστα, πριν από είκοσι μέρες η διοίκηση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα τη δυνατότητα να πάρει ο δήμος προκαταβολή- ΚΑΠ- από το υπουργείο Εσωτερικών. Η διοίκηση του δήμου φάσκει και αντιφάσκει».
Ο κ. Καμαρινός αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής τόνισε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) που ταλανίζει τον δήμο Ελευθερίου Κορδελιού- Ευόσμου εδώ και δέκα χρόνια.
«Η νυν διοίκηση δεν έκανε απολύτως τίποτα, άφησε το θέμα στις καλένδες» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος.
«Θα πρέπει να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα στην κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού -και ειδικά στον πεζόδρομο όπου το πρόβλημα με τις χρήσεις γης είχε ως αποτέλεσμα να ερημώσει ο πεζόδρομος, ένας τόπος που έσφυζε από ζωή. Εάν το θέμα δεν διευθετηθεί, δεν μπορούν να ανοίξουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», τόνισε.
Τέλος, αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα επεσήμανε πως η κατάσταση στην κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού θα μπορούσε να βελτιωθεί εάν λειτουργήσει το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας το οποίο είναι κλειστό. Στον Εύοσμο, θα έδινε μια “ανάσα" η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στο οικόπεδο Παπανικολάου  -για το οποίο υπάρχει και σχετική μελέτη του ΑΠΘ.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!