Η Σταυρούλα Ξουλίδου με τους Εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε.


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24-10-2013
 Αριθμ. Δ.Τ.: 094
Η Σταυρούλα Ξουλίδου με τους Εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε.
Την Παρασκευή 18-10-13, αντιπροσωπεία των Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με τη Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κα Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., από την Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Νούσκαλης, ο Ταμίας κ. Δημήτρης Κυρούδης, το μέλος κ. Νεκτάριος Νικολάου και από την Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Θεολόγου.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Τ.Ε.Ε. έθεσαν στη Βουλευτή τα φλέγοντα θέματα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:
1. Την απίστευτη ομηρία στην οποία διατηρεί το Υπουργείο τους 2.122 σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς Τεχνικών Ειδικοτήτων και τον εμπαιγμό τους από τους «αρμοδίους».
2. Την παράνομη και απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης Υπουργικής Απόφασης εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα 100 περίπου εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών που σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται, αλλά ο Υπουργός δεν υπογράφει (Χήρες με ορφανά, Προστάτες ατόμων με αναπηρία 67% και Πολύτεκνους).
3. Την παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια του Υπουργείου για τη μη λειτουργία της Α΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ., του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας καθώς και τον απίστευτο εμπαιγμό με τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. Ήδη, 172 γονείς και κηδεμόνες προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε. με την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και περιμένουν τον προσδιορισμό δικασίμου.
4. Τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό Τεχνικών Ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ., με αποτέλεσμα σε πάρα πολλά σχολεία να μη γίνονται καθόλου μαθήματα ειδικότητας, να μην έχουν πραγματοποιηθεί οι επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου και να μη διδάσκονται Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα μαθήματα.
5. Το πάγωμα πρόσληψης ωρομισθίων για τα σχολεία της Τ.Ε.Ε. και την πρωθύστερη προκήρυξη θέσεων ωρομισθίων στα Ι.Ε.Κ., τη στιγμή που δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη οι 925 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και 325 θέσεις διοικητικών σε αυτά.
Η κα Ξουλίδου δήλωσε:
«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Δευτεροβάθμια Παιδεία και κυρίως στην Επαγγελματική Εκπαίδευση έχει την εικόνα διάλυσης και αποσάθρωσης. Η προκλητική πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας καταστρατηγεί τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για δημόσια δωρεάν παιδεία σε όλους. Οι ελλείψεις στα ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. είναι δραματικές και οι μαθητές βρίσκονται σε απελπισία.
Ζητούμε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την επαναλειτουργία των ειδικοτήτων που άκριτα και χωρίς επιστημονική επιχειρηματολογία καταργήθηκαν και την επαναπρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Πρώτη φορά στα χρονικά, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξεκίνησε να ισχύει στη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, αφήνοντας κυριολεκτικά ξεκρέμαστους εκατοντάδες μαθητές. Το Υπουργείο πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές ούτε να καταστρέφει το μέλλον των παιδιών. Δεν αργεί η ώρα που ο κύριος Υπουργός θα λογοδοτήσει και ο ίδιος στη δικαιοσύνη, όπως – κατά την προσφιλή του μέθοδο – έχει στείλει μέχρι τώρα πρυτάνεις, εκπαιδευτικούς, μαθητές».
Η κα Ξουλίδου υποσχέθηκε να φέρει σύντομα τα θέματα αυτά στη Βουλή.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!