Δυτική Θεσ/νίκη: Ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Ευκαρπίας (ρεπορτάζ avatonpress.gr με φώτο και βίντεο)[video] [φώτο]

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του  avatonpress.gr

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑ ! Με ταχύς ρυθμούς προχωρούν τα έργα της κατασκευής του ανισόπεδου οδικού κόμβου Κ-16 της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.
Ένα έργο που περιμένει χρόνια όλη η δυτική Θεσσαλονίκη. Ήδη είναι σε προχωρημένο στάδιο η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στο ύψος του Καλοχωρίου - κόμβος Λαχαναγοράς.
Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου της Ευκαρπίας, που αποτελεί το άλλο άκρο του έργου. 

Όπως θα δείτε από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του avatonpress.grέχουν μπει σήμερα όλες οι απαραίτητες σημάνσεις ασφαλείας για τους οδηγούς και αφού φροντίσουν για ειδική φωτεινή σηματοδότηση άμεσα θα αρχίσουν το ¨σκάψιμο¨.

Από ότι είπε εκπρόσωπος της εργολάβου εταιρείας στο avatonpress.gr,  oι εργασίες περιλαμβάνουν υπογειοποίηση της περιφερειακής για αυτούς που θα έρχονται από ανατολικά και από δυτικά (δηλαδή θα κατασκευαστεί ένα υπόγειος δρόμος) και για αυτούς που θα έρχονται από τη μεριά της Ευκαρπίας ή από τη μεριά της Πολίχνης, θα υπάρχει κυκλικός κόμβος (χωρίς φανάρια).
Πιο συγκεκριμένα,  όποιο όχημα θέλει να κινηθεί από ανατολικά προς δυτικά (ή το αντίστροφο) δεν θα σταματά σε φανάρια αλλά θα οδηγείται δια μέσου της υπογειοποιημένης περιφερειακής οδού στο ύψος της Ευκαρπίας προς τη μία ή την άλλη μεριά κάτω από τον κόμβο που θα δημιουργηθεί στο ύψος της Ευκαρπίας.

Από την άλλη  μεριά αν ένα όχημα θελήσει  να εισέλθει στην Ευκαρπία ή στην Πολίχνη ή  να εξέλθει από αυτές, θα υπάρχει κυκλικός κόμβος ο οποίος θα είναι στο ύψος που είναι τώρα η περιφερειακή οδός και πάνω από τον υπογειοποιημένο δρόμο και θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς κανένα απολύτως φανάρι!



Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο avatonpress.gr ότι η σημερινή ημέρα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για την περιοχή της Ευκαρπίας και ελπίζουν να προχωρήσει το έργο γρήγορα. Κάποιος χαρακτηριστικά είπε ¨ Επιτέλους θα φτιαχτεί κάτι θετικό στην περιοχή μας, μετά από τόσες αρνητικές δράσεις που περιτριγυρίζουν την Ευκαρπία χρόνια τώρα. ¨






Βέβαια δεν έλειψαν και οι  ¨γκρινιάρηδες¨, θεωρώντας ότι θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία!

Ας ελπίσουμε να προχωρήσουν και οι υπόλοιποι κόμβοι μέχρι το ύψος της Λαχαναγοράς (που θα είναι της ίδιας λογικής με αυτόν της Ευκαρπίας).

Δείτε παρακάτω και ένα μικρό video από την 1η ημέρα των εργασιών:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!