Τελευταία διορία Σαμαρά στους υπαλλήλους των ΑΕΙ -Θα ζητήσει την επιστράτευση τους


Μετά από 13 εβδομάδες που τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά ο πρωθυπουργός φαίνεται πως εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τη πιο σκληρή γραμμή και να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών διοικητικών υπαλλήλων. Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται και συναντάται με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους εμφανίζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, καθώς αποφάσισαν νέα απεργία έως και τη Δευτέρα. Αντίθετα, όλα δείχνουν πως εκτονώνεται η ένταση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με πιθανό το ενδεχόμενο να ανοίξουν όλες οι σχολές τη Δευτέρα. Οι υπάλληλοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «τo Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εγώ προσωπικά δεχόμεθα αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια. Δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ το κύρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την τιμή και την υπόληψή μου εκεί που κάθε έλληνας πολίτης δικαιούται. Δεν προτίθεμαι τώρα να απαντήσω δημόσια και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους συκοφάντες μου. Θα το πράξω σύντομα στα αρμόδια όργανα και δημόσια. Επαφίεμαι στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα για αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της».
Οι πρυτάνεις καταγγέλλουν εκφοβισμό και διώξεις και στηρίζουν Πελεγρίνη

Στο μεταξύ, σκληρή ανακοίνωση, κατά της παραπομπής του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων στην οποία κάνει λόγο για «κλίμα εκφοβισμού και διώξεων».
«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, πιστή στην αρχή ότι τα προβλήματα της Παιδείας αντιμετωπίζονται με διάλογο και απαιτούν συνθήκες συναίνεσης, ανέλαβε τις τελευταίες ημέρες μια ύστατη διαμεσολαβητική προσπάθεια για την ανάκληση της πρωτοφανούς απόφασης του υπουργού Παιδείας να παραπέμψει πειθαρχικά τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Τελικός σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η διαμόρφωση κλίματος καταλαγής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η επαναφορά του ιστορικού ιδρύματος σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας. Δυστυχώς, ο υπουργός επέμεινε στον ξένο προς τα ακαδημαϊκά ήθη, όσο και επικίνδυνο για την ομαλότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δρόμο της όξυνσης της κατάστασης και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και διώξεων» προσθέτουν οι πρυτάνεις.
«Η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη. Επιπλέον, επιτείνει την κρίση γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης. Η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα πανεπιστήμια μέτρου της διαθεσιμότητας.
Το προεδρείο της Συνόδου εμμένει στην αναγκαιότητα άμεσης ανάκλησης της πειθαρχικής δίωξης από τον υπουργό και στη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο» καταλήγει το κείμενο, το οποίο υπογράφουν ο πρύτανης ΑΠΘ και προεδρεύων της Συνόδου, Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρύτανης Χαροκοπείου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!