Αλσύλλιο Μετεώρων: Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών γέμισε με δέντρα, με ζωή και με παιχνίδια το δάσος και οι ¨μεγάλοι¨ ακολούθησαν! [φώτο][video]

Με μεγάλη συμμετοχή και αξιέπαινη οργάνωση ολοκληρώθηκε η εκδήλωση - δεντροφύτευση στο Αλσύλλιο Μετεώρων το πρωί της Κυριακής.
Μια διαφορετική δενδροφύτευση με πολλές δράσεις και με πρωταγωνιστές τα παιδιά.
Οι Διοργανωτές ήταν  : οι  Φίλοι του Δάσους , το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων - Πολίχνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μετεώρων Άγιος Ιωάννης Θεολόγος.
Σκοπός  της δενδροφύτευσης αυτής  εκτός από την ενίσχυση του  δάσους με περισσότερα δέντρα που είναι πηγή ζωής,    ήταν ο καθαρισμός του χώρου, η συντήρηση  στις βασικές υποδομές του και όλα αυτά με βάση το να περάσουν όσοι θα συμμετέχουν καλά και  ευχάριστα καλύπτοντας την ημέρα με ενέργειες και παιχνίδια μέσα στη φύση. Κάθε δέντρο που φυτεύεται, αυτομάτως υιοθετείται και βαπτίζεται ώστε αυτός που το φύτεψε να το φροντίζει και μετά την ημέρα της δενδροφύτευσης.
Η φιλοσοφία βασίζεται στη συμμετοχή ενεργών πολιτών, μαθητών, άλλων προσκοπικών συστημάτων και γενικά όσων είναι ευαισθητοποιημένοι για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε παρακάτω το φωτορεπορτάζ και τα βίντεο του Avatonpress.gr από την εκδήλωση:






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!