Στο 1 δισ. ευρώ η φοροδιαφυγή από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ


Eτοιμα να παρουσιάσουν αποτελέσματα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΔΟΕ που διερεύνησαν τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 2.062 καταθέτες οι 1.500 θα κληθούν να πληρώσουν φόρους και πρόστιμα για αδήλωτα εισοδήματα που συνολικά αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, οι πρώτοι 200 φάκελοι με το πόρισμα ελέγχου των καταθετών είναι ήδη έτοιμοι προς αποστολή ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι 200, που ολοκληρώνονται σύντομα. Από τις πρώτες 200 περιπτώσεις υπολογίζεται ότι θα μπουν στα δημόσια ταμεία 300 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, αν και ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, οι φάκελοι θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό φόρων και προστίμων, καθώς και στη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!