Μετά την παραίτηση... ο Τσίπρας καλεί Τατσόπουλο για εξηγήσεις!


Μετά τον ντόρο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Τατσόπουλου, για τις σχέσεις του κόμματος με ομάδες ένοπλης βίας, ο κ. Τατσόπουλος έθεσε στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Τατσόπουλος δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του, καθώς δεν έχει μετανιώσει για όσα έχει πει και δεν ζήτησε ουδέποτε την ανοχή κανενός μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηλιό ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο πως η ανοχή τελείωσε.

Μάλιστα, ο κ. Τατσόπουλος αποκάλυψε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και του έχει κάνει γνωστό πως ο ίδιος δεν θέλει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η παραίτησή του είναι στα χέρια του.

Διευκρίνισε επιπλέον πως δεν μπορεί να ανεχθεί τον πόλεμο που δέχεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "μου ρίχνουν λάσπη, έχω διαβάσει τα απίστευτα από το πρωί στο Διαδίκτυο".

Λίγα λεπτά νωρίτερα με κείμενό του στο Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος έκανε σαφείς τις προθέσεις του και έγραψε:

"Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη.

΄Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ".
Αμέσως μετά όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον βουλευτή στο γραφείο του προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα δήλωσε περί τρομοκρατίας. Ο Πέτρος Τατσόπουλος θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής, με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί λύσει στην εσωκομματική κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν έχει επιδίωξη ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Πέτρο Τατσόπουλο», είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «δεν περισσεύει κανείς».
Ενδεικτικές για το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος, Θ. Δρίτσα, στο ραδιόφωνο του Alpha: «Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται με παραδοξότητες και «λογικά» άλματα. Κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία. Είναι άλλο ζήτημα ότι η ίδια η νομική επιστήμη έχει υιοθετήσει την αρχή ότι τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο συνιστούν πολιτικά εγκλήματα για τα οποία υπάρχει ειδική μεταχείριση από το ίδιο το Σύνταγμα. Για παράδειγμα μόνο για τα πολιτικά εγκλήματα μπορεί να δοθεί αμνηστία. Ακόμα περισσότερο είναι βαρύ ατόπημα όταν αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και στη γενική προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας. Αλλοίμονο αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Π. Τατσόπουλου και του Γιάννη Μηλιού.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!