Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα καταγγέλλουν την ΑΔΕΔΥ για την απογοητευτική της συμπαράσταση!


Επιστολή με την οποία καταγγέλλουν την ΑΔΕΔΥ οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης, γιατί όπως τονίζουν δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Αναλυτικά το avatonpress.gr σας παραθέτει την επιστολή - καταγγελία :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΡΟΣ  ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι,
Εμείς, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα Θεσ/νίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας, 8 μήνες τώρα βιώνουμε έναν Γολγοθά. Παραμένουμε όμως όρθιοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή με δύναμη, πείσμα και αποφασιστικότητα. Αγωνιζόμαστε, όχι μόνο για να αποτρέψουμε τις δικές μας απολύσεις, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι στην λαίλαπα των απολύσεων που η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο αγώνας αυτός, τις επόμενες 12 μέρες που απομένουν έως την απόλυσή μας, θα κλιμακωθεί με ποικίλες δράσεις, με αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα. Αυτόν τον αγώνα οφείλουν η ΟΛΜΕ και κυρίως η ΑΔΕΔΥ να τον μετατρέψουν και σε απεργιακό αγώνα διαρκείας όλων των εκπαιδευτικών, άλλα και όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να σταματήσουμε: α)τις απολύσεις των πρώτων δημοσίων υπαλλήλων (από το 1911 που η μονιμότητα στο δημόσιο προστατεύεται από το Σύνταγμα), β) τις διαθεσιμότητες - απολύσεις και άλλων δημοσίων υπαλλήλων και γ) την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, μέσω της εφαρμογής του νέου συστήματος "αξιολόγησης" και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Η κυβέρνηση το δηλώνει, το διατυμπανίζει: «Μόνο για το 2014 οι απολύσεις θα είναι 15.000»!

Θεωρούμε ότι η απάντηση της ΑΔΕΔΥ (με τις δύο 48ώρες απεργίες) ήταν αναντίστοιχη της επίθεσης που δεχόμαστε και πολύ περισσότερο μετά και την τελευταία υπαναχώρηση του εξαγγελθέντος απεργιακού προγράμματος της μας προβληματίζει, μας απογοητεύει αλλά και μας εξοργίζει. Πότε επιτέλους η ΑΔΕΔΥ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Πότε επιτέλους η ΑΔΕΔΥ θα καταλάβει ότι ο ρόλος της είναι να προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της και όχι να σιωπά απέναντι στα μέτρα εξόντωσης τους από την κυβέρνηση και την Τρόικα;

Αν όχι ΤΩΡΑ, τότε ΠΟΤΕ;

Απαιτούμε:
·  Την άμεση επανεξέταση του απεργιακού προγράμματος της ΑΔΕΔΥ και την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μέχρι να σταματήσουμε τις απολύσεις και τη διάλυση των δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κ.α)


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!