ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - θεατρική παράσταση απο τους μαθητές του 1ου, 2ου Γυμνασίου και του Λυκείου Ευκαρπίας [φώτο]


Μια καταπληκτική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο πολιτισμού "Χρ. Τσακίρης". Μαθητές απο το 1ο και 2ο Γυμνάσιο και απο Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας παρουσίασαν το έργο του Πέτρου Χουτζούμη "ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ" σε σκηνοθεσία - διασκευή Γιώργου Λαδόπουλου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παιδείας 2014 του Δήμου Παύλου Μελά.
Όπως αναφέρει και ο εμψυχωτής της θεατρικής ομάδας κ Γιώργος Λαδόπουλος "το θέατρο αντικατοπτρίζει και τολμάει να θξει την πραγματικότητα και   τις παθογένειες μιας κοινωνίας που αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τα λαθη, τις αστοχίες της... Αυτή η παράσταση δεν είναι απλά μια κωμωδία, αλλά ένα έργο που θέτει κύρια ερωτήματα. Πως ανεχόμαστε ένα πολιτικό σύστημα ανεξαρτήτου ιδεολογικής απόχρωσης ν' αλλοιώνει τον εαυτό μας και την κοινωνία. Ποια κίνητρα και κριτήρια καθορίζουν τις πολιτικές μας επιλογές, ιδέες και πράξεις συμβαδίζουν; Ποιες είναι οι επιπτώσεις απο μια ουδέτερη ή αδιάφορη στάση μας μπροστά σε ένα πολιτικό σύστημα που μας κάνει λιγότερο ελεύθερους και υπεύθυνους; Πως αντιδρούμε σε μια εξωτερική ή μη επερχόμενη "βαρβαρότητα" που απειλεί, τελικά, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια;
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;" 

Είναι πράγματι ένα ερώτημα που αφορά όλους μας αλλά που ελάχιστοι είναι σε θέση ή ακόμη είχαν την δύναμη να απαντήσουν....

Συντελεστές της παράστασης ήταν ο Γιώργος Λαδόπουλος (αφηγητής), Πέτρος Κρητικός, Χρύσα Τσιάρα, Αστέριος Τσιούρβας, Βασιλική Ρανδζή, Ευθύμιος Ιωαννίδης, Σάρα Φιλόκι, Βασιλική Κικένη, Θεόνικος Ιγιαγκμπορ, Δανάη Ρινακάκη, Δημήτριος Κρητικός, Νίκος Τσιούρβας, Σ. Γαλιγαλίδου, Ε. Λιάπης, Ι. Μότσανος, Γ. Πλακάς, Ε. Σαββόπουλος, Ε. Σαχινίδης, Ε. Τσελεπίδου.

Σκηνοθεσία - Διασκευή - Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Λαδόπουλος (εκπαιδευτικός - Θεολόγος)

Τεχνική Επιμέλεια: Δήμητρα Κραλίδου (Εκπαιδευτικός)

Σκηνικά - Ενδύματα: Θεατρική ομάδα

Αφίσα και πρόγραμμα παράστασης: Γιώργος Λαδόπουλος

Η βιντεοσκόπηση και η φωτογράφηση έγινε απο το avatonpress.gr σε συνεργασία  με την ιστοσελίδα www.instef.eu του Στέφανου Σταμπουλή, τον οποίο και ευχαριστούμε για την συνεργασία.











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!