Ελληνική Χαλυβουργία: Τίτλοι τέλους με ομαδικές απολύσεις - Ημέρα θλίψης και οργής!




Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα για το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η μάχη που δόθηκε για να κρατηθεί ανοιχτό το εργοστάσιο χάθηκε. 

Η εταιρεία στην φορτισμένη ανακοίνωσή της με την οποία γνωστοποιεί ότι αναγκάζεται να προβεί σε ομαδικές απολύσεις 45 εργαζομένων (από τους 74 εναπομείναντες και 450 προ κρίσης) υπό το βάρος της κρίσης, αλλά και εξαιτίας της υψηλής φορολογίας και του απαγορευτικού για τις εξαγωγές κόστους ενέργειας.

Όπως τονίζεται, την τελευταία διετία δαπανήθηκαν 10 εκατ. ευρώ σε μισθούς του προσωπικού του εν αδρανεία εργοστασίου, εν αναμονή των μέτρων για τη βελτίωση του κόστους ενέργειας ενώ στο διάστημα αυτό έγιναν πάνω από 50 επίσημες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Οι αναγκαστικές απολύσεις μας θλίβουν.  Σκοπός της εταιρίας μας παραμένει η επαναλειτουργία του εργοστασίου και επαναπρόσληψη των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η Χαλυβουργία αναφέρει:

"ΗΜΕΡΑ ΘΛΙΨΗΣ & ΟΡΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Σήμερα Πέμπτη 12/6/2014 είναι η δυσκολότερη μέρα στην 70ετή ιστορία της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Είναι ημέρα θλίψης και οργής για την κατάληξη που είχε η μάχη που δώσαμε για να κρατήσουμε ανοιχτό το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Θλίψη γιατί χάνουμε εκλεκτούς και αγαπημένους συνεργάτες ετών και οργή διότι οδηγηθήκαμε σ’ αυτήν την κατάσταση που μπορούσε να έχει αποφευχθεί με την έγκαιρη λήψη μέτρων που ανάλογά τους εφαρμόζονται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρία μας σ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της προέβαινε πάντα μόνο σε προσλήψεις και δημιουργούσε πρόοδο και ευημερία, συμβάλλοντας στην ανόρθωση και βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας.

Δυστυχώς, δύο χρόνια μετά τη λήξη της 9μηνης απεργίας/κατάληψης του εργοστασίου του Ασπροπύργου, με ανύπαρκτη την εσωτερική αγορά -- λόγω της κατάρρευσης της οικοδομικής δραστηριότητας που προήλθε από τα επώδυνα φορολογικά μέτρα -- και εμπόδιο στην πραγματοποίηση εξαγωγών, ως μοναδική διέξοδo, το απαγορευτικό κόστος ενέργειας, η εταιρία αναγκάζεται να προβεί σε ομαδικές απολύσεις 45 (από τους 74 εναπομείναντες και έναντι 450 προ κρίσης) εργαζομένων λόγω της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία έχει περιέλθει.

Τα δύο τελευταία χρόνια η εταιρία δαπάνησε 10 εκατ. ευρώ σε μισθούς του προσωπικού του εν αδρανεία εργοστασίου Ασπροπύργου περιμένοντας τα περιβόητα μέτρα για τη βελτίωση του κόστους ενέργειας (διακοψιμότητα, αντιστάθμιση κόστους ρύπων, μείωση ειδικών φόρων, κ.α.) στα επίπεδα των ανταγωνιστριών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πραγματοποιήσαμε  περισσότερες από 50 επίσημες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και βιώσαμε μία εξαιρετικά ψυχοφθόρα διαδικασία σε αναμονή  πραγματοποίησης αναρίθμητων υποσχέσεων περί άμεσης λήψης μέτρων για την επιβίωση των Ελληνικών Χαλυβουργιών.

Οι αναγκαστικές απολύσεις μας θλίβουν.  Σκοπός της εταιρίας μας παραμένει η επαναλειτουργία του εργοστασίου και επαναπρόσληψη των εργαζομένων".

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ πέρασε από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το σχέδιο της Χαλυβουργίας Ελλάδας για την απόλυση 45 από τους 95 εργαζομένους της εταιρείας.


capital


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!