Γιώργος Τρύφων: Όλοι μαζί για την εικαστική αναβάθμιση του Ωραιοκάστρου. Κοινός μας στόχος η δημιουργία μέσα απο τη ζωγραφική


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ.

Ένα μεγάλο μπράβο στην  στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου που με την πρωτοβουλία του μαθητές και γονείς συμμετείχαν στη μεγάλη δράση της φιλοτέχνησης του σχολείου. Ένα μεγάλο μπράβο στην κυρία Πετρά, τον Διευθυντή, τις Δασκάλες και τους εθελοντές. Τα οφέλη είναι πολλά, ένα πολύχρωμο σχολείο με ζωντάνια και όρεξη για πρόοδο, χαμόγελα, κέφι, ομαδικότητα και πάνω απ όλα δημιουργία.
Σκοπός των εικαστικών δράσεων είναι η παρότρυνση των παιδιών να ακολουθήσουν τη τέχνη ως δημιουργοί, αλλά να και να γνωρίσουν τη συμβολή των τεχνών στον πολιτισμό, να κατανοήσουν τη χρησιμότητα της δημιουργίας στην καθημερινότητα, να γίνουν φιλότεχνοι άνθρωποι και να αναγνωρίσουν τη πολυπλοκότητα της εικόνας. Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία το παιδί αντιλαμβάνεται τα προνόμια της ομαδικότητας, ευαισθητοποιείται από το περιβάλλον και την κοινωνία, αποκτάει μια προσωπικότητα με αντίληψη και κρίση, μια προσωπικότητα η οποία αντιλαμβάνεται και δίνει αξία στη δημιουργία όχι μόνο τη προσωπική αλλά και τη συλλογική.
Μεγάλη η χαρά όλων μας, βλέποντας τα παιδιά και τους ενήλικες να συμμετέχουν σε ομαδικές εικαστικές δράσεις και βέβαια το έργο τους να εξελίσσεται και να ομορφαίνει τη σχολική κοινότητα μας.
Με εκτίμηση
Τρύφων Γιώργος
Εικαστικός


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!