Μετεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και όχι με ΝΔ θέλουν οι «58» της Κεντροαριστεράς


Εκπλήξεις κρύβουν οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο των «58» για το Μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία (43, 6% έναντι 32,6%) προτιμά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την Νέα Δημοκρατία, σε μια πιθανότητα κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές.
Τα αποτελέσματα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη – όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι στο ερώτημα «ποιος θα θέλατε να ηγηθεί της Δημοκρατικής παράταξης και να την οδηγήσει στις επόμενες εκλογές» δεν υπάρχουν ακόμη ονόματα.
Ωστόσο, από ... λάθος τεχνικού του ιστότοπου kentro.aristera.gr, σύμφωνα με μέλη των «58», τα πρωτόλεια αποτελέσματα... εστάλησαν σε e-mails δημοσιογράφων εξ ου και η διαρροή.
Οι πρώτες απαντήσεις δείχνουν ακόμη ότι:
- Την πρωτοβουλία για την ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, δευτερευόντως η Ελιά και το Ποτάμι ενώ ελάχιστοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να την αναλάβει η ΔΗΜΑΡ.
- Η πλειονότητα εκτιμά ότι την Κεντροαριστερά μπορεί να την ενώσει πρωτίστως η συμφωνία σε ένα προοδευτικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας μακράς πνοής, παρά ένας ηγέτης μακράς πνοής.- Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως δηλώνει απαισιόδοξη ότι η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης θα επιτευχθεί σύντομα.
Δείτε εδώ τις μέχρι στιγμής απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο
Photo eurokinissi -Βασίλης Παπαδόπουλος





Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!