Εισαγγελέας στη ΝΕΡΙΤ - Υπόθεση ¨παράνομες προσλήψεις¨
«Πιάνει δουλειά» και πάλι ο εισαγγελέας στην Αγία Παρασκευή μετά τις νέες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για «όργιο» παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων.

Τα στοιχεία, τα οποία βρίσκονται ήδη στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου , βάζουν σε νέους δικαστικούς μπελάδες τους υπευθύνους του διαγωνισμού αλλά και προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Ο φάκελος συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία φέρεται να προκύπτουν σειρά παραβιάσεων όρων της προκήρυξης , φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί «κατά το δοκούν» άλλων δημοσιογράφων δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα οποία αναμένεται να αξιολογηθούν πλέον και ποινικά, τη μεγάλη δεξαμενή των παρατυπιών αποτέλεσε η επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, και η μεγαλύτερη «ελαστικότητα» των όρων της προκήρυξης καθώς οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης , φέρονται να έβαλαν υποψηφίους από… το παράθυρο για να μπορέσουν να «πετάξουν» άλλους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακυρότητα του διαγωνισμού. Ανάμεσα στα στοιχεία που τίθενται πλέον στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης είναι και η ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης καταγγέλλοντας τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Στο φάκελο υπάρχουν επίσης δημοσιεύματα που αφορούν και στην καταγγελλόμενη εμπλοκή του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη , στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» αλλά το όνομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».Οι παραπάνω υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν λόγω συνάφειας με την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου πταισματοδίκη ο οποίος συλλέγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού.

Τα «ανομήματα» ωστόσο του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ που παραμένει ύστερα από οκτώ μήνες ακόμη σε εξέλιξη φαίνεται πως δεν έχουν τέλος προκαλώντας για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης...

zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!