Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Κουβάρι και Χάος με τις Αναθέσεις στα ΕΠΑ.Λ.- Επιστολή στον υπουργό Παιδείας


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 12-9-2014
 Αριθμ. Δ.Τ.: 144
Κουβάρι και Χάος με τις Αναθέσεις στα ΕΠΑ.Λ.
Τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας υφίστανται φέτος ισχυρότατη δοκιμασία από την κατάργηση τεχνικών ειδικοτήτων, των Τομέων Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, την αλλοπρόσαλλη πολιτική με τις νέες ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ., οι οποίες νομοθετούνται και στη συνέχεια αναστέλλεται η λειτουργία τους ανάλογα με το … δελτίο καιρού και το κλείσιμο των ΕΠΑ.Σ. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται «τσουνάμι» πλεοναζόντων και υπεράριθμων εκπαιδευτικών.
Κοντά σε όλα αυτά, η πολυνομία που αφορά στις αναθέσεις των μαθημάτων και η εφαρμογή της κατά το δοκούν από κάθε Διεύθυνση Δ.Ε., οδηγούν σε εντατικές καταστάσεις τους Συλλόγους Διδασκόντων, ενώ πολλοί από τους αρχαιότερους εκπαιδευτικούς κινδυνεύουν να βγουν ξαφνικά υπεράριθμοι, με κίνδυνο να υποχρεωθούν σε αναγκαστική μετακίνηση ανά την Ελλάδα ή …απόλυση ! Μέσα στο χάος και την ασυναρτησία που κυριαρχεί, εμφανίζονται και απαράδεκτες περιπτώσεις, όπου Διευθυντές και Υποδιευθυντές σχολείων συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριό σε άλλα σχολεία, σε …«χιαστί» και …«εναλλάξ» διαδρομές με τα στελέχη του άλλου σχολείου !!
Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. απέστειλε μακροσκελή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα αιτήματα, και του ζητάει να βάλει ένα οριστικό τέλος στην απίστευτη αυτή κατάσταση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284


Διαβάστε την επιστολή της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στον υπουργό Παιδείας για την ανάθεση μαθημάτων και κατανομή ωρών διδασκαλίας εδώ
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!