Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς: στην τελετή του Αγιασμού ο Μαν. Λαμτζίδης και οι δημοτιοί σύμβουλοι της παράταξης

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
www.rekk.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ–ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη σχολικού έτους: Ο Μ. Λαμτζίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ρ.Ε.Κ.Κ.» στα σχολεία  της Καλαμαριάς

Σήμερα, επίσημη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους ο Μ. Λαμτζίδης και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ρ.Ε.Κ.Κ» παρευρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού σε διάφορα σχολεία της Καλαμαριάς.
Συγκεκριμένα, ο Μανόλης Λαμτζίδης και ο  Κυριάκος Καισαρίδης στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, ο Άρης Τεμεκενίδης στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμαριάς, ο Νεκτάριος Βουλγαράκης στο 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμαριάς και η Φιλιώ Καζάρα στο 3ο Δημοτικό  Σχολείο Καλαμαριάς.
Ο Μ. Λαμτζίδης απευθύνοντας χαιρετισμό στους καθηγητές, γονείς και μαθητές του 10ου Γυμνασίου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία για όλους τόνισε ότι είναι αδικία , η οποία αργά ή γρήγορα θα αποκατασταθεί,  στο σύγχρονο κτήριο του 10ου Γυμνασίου να υπάρχουν άδειες αίθουσες και σε άλλα γειτονικά σχολεία να παρατηρείται αδικαιολόγητος συνωστισμός μαθητών, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχουν οι καθηγητές του 10ου Γυμνασίου  είναι υψηλότατου επιπέδου . Κάλεσε τους μαθητές να στηριχθούν στην  απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, τις οποίες οι καθηγητές τους είναι προθυμότατοι να προσφέρουν και με το παραπάνω , διότι στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και με τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες  οικογένειες,  ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουν οι μαθητές το μέλλον τους είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων από την πλευρά τους. «Οι γνώσεις σας είναι το κεφάλαιό σας » είπε χαρακτηριστικά και τέλος δήλωσε θα είναι δίπλα τους σε ό΄ τι χρειαστούν.
Σημειώνεται, ότι στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς παρατηρείται εδώ τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της «υποβοηθούμενης» - από διάφορους τοπικούς και άλλους  παράγοντες- «διαρροής μαθητικού δυναμικού» σε άλλα όμορα Γυμνάσια καθώς καλλιεργείται έντεχνα η ιδέα ότι   το 10ο Γυμνάσιο είναι μονάδα για μαθητές από «κατώτερα λαϊκά στρώματα», που κατοικούν στο Φοίνικα, υποβαθμισμένη περιοχή Καλαμαριάς,   δημιουργώντας έτσι μία άνιση κατανομή μαθητικού δυναμικού με συνέπεια το 10ο Γυμνάσιο να στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο με επτά (7) άδειες αίθουσες σήμερα, ενώ άλλα γειτονικά γυμνάσια να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στέγασης των μαθητών!
                        Καλαμαριά, 11.9.2014
                        Από το Γραφείο Τύπου                    



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!