Το GDG Thessaloniki «ξαναχτυπά»: Φεστιβάλ προγραμματισμού από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου


Το GDG Thessaloniki «ξαναχτυπά»! Μετά την πρώτη πλήρως επιτυχημένη διοργάνωση, πέρσι το Νοέμβριο τα μέλη του Google Developers Group της πόλης μας, επανέρχονται ακόμα πιο δυναμικά και μας παρουσιάζουν όλες τις εξελίξεις της τεχνολογίας, σε ένα τετραήμερο festival προγραμματισμού.
To GDG Dev{elopers} Fest{ival} αποτελεί ένα μεγάλο event το οποίο συνδιοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη από τους Google Developers και την HELEXPO, στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 14. Σκοπός του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις της τεχνολογίας να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις της, να τις δοκιμάσουν πρώτοι και να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν.
Το Google DevFest Season II στη Θεσσαλονίκη σχεδιάστηκε για να αναδείξει, τα οφέλη της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας, σε επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικών και κυβερνητικών οργανισμών, ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες, με επίκεντρο πάντα τους προγραμματιστές. Το DevFest και φέτος θα φέρει στην πόλη πολλούς εξειδικευμένους ομιλητές και συμμετέχοντες ενώ το εγχείρημα θα κινηθεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.
Για τη δεύτερη έκδοση του DevFest στη Θεσσαλονίκη, το GDG θα εστιάσει στους νέους στόχους που έχει θέσει η Google ως προτεραιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη των εργαλείων και των τεχνολογικών πλατφόρμων. Ξεκινώντας από τις ομιλίες για το Material Design, όπου οι επισκέπτες θα μάθουν πόσο μπορεί το “responsive Design” να προσαρμόζεται και να υιοθετείται σε διαφορετικά display layouts σε διάφορα περιβάλλοντα και φτάνοντας στην εισαγωγή για το  Android Wearable SDK και τις τελευταίες εξελίξεις του, οι επισκέπτες θα έχουν μια πλήρη εμπειρία 360μοιρών για την χρήση και ωφέλεια αυτών των τεχνολογιών.
Αναλυτικά οι φετινές ενότητες ανά ημέρα, χωρίζονται ως εξής:
  • 07 Sept. | Wearables  Day
  • 08-09 Sept. | Map / Chrome  Day
  • 10 Sept. | Cloud  Day

Wearables Day: Μικρές, δυνατές συσκευές που τις φοράμε. Σημαντικές πληροφορίες, που εμφανίζονται τη στιγμή που τις έχουμε ανάγκη. Έξυπνες απαντήσεις σε φωνητικές ερωτήσεις. Εργαλεία για την ανάπτυξη της φυσικής μας κατάστασης. Το κλειδί για έναν κόσμο πολλαπλών οθονών …

Map Day: Το βασικά στοιχείο οποιασδήποτε εφαρμογής Google Maps API είναι ο ίδιος ο “χάρτης”. Εδώ θα αναφερθούμε στη χρήση του βασικού αντικειμένου GMap2 και τις βασικές λειτουργίες της χαρτογράφησης…
Chrome Day: O Google Chrome είναι ένας πλούσιος και  πανίσχυρος διαδικτυακός φυλλομετρητής (web browser), πρωτοποριακός λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου. H Google έχει δουλέψει σκληρά, για να δημιουργήσει έναν πάρα πολύ γρήγορο και συνάμα σταθερό browser, ο οποίος προσφέρει μια πλούσια διαδικτυακή εμπειρία σε όλους τους χρήστες. Παράλληλα έχει διασφαλίσει ότι προγραμματιστές, όπως εσείς, θα έχουν μια υπέροχη εμπειρία με τον Chrome….
Cloud Day : Μάθετε για τις έννοιες και τις τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο Google Cloud και αντιληφθείτε τι έχει να προσφέρει σε εσάς τους προγραμματιστές…

To DevFest ενσωματώνεται για πρώτη φορά στο “Developers Playground”, την μεγαλύτερη ετήσια πολυ-έκθεση για την Τεχνολογία, την Καινοτομία και τις start ups εταιρίες. Για εννέα ημέρες (από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου) η έκθεση θα φιλοξενήσει μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις, με στόχο να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της έρευνας και του design, αλλά και για να διασυνδέσει startuppers, νέους επιχειρηματίες και ερευνητές μεταξύ τους και με πολυεθνικές εταιρίες, οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και venture capitalists.


*Το DevFest Season I (7-10 Νοεμβρίου 2013) σε αριθμούς: 1800 και πλέον συμμετέχοντες εκ των οποίων το 70% ήταν προγραμματιστές, το 20% μαθητές-σπουδαστές και το υπόλοιπο 10% επιχειρηματίες..
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.gdgplayground.org ή τηλεφωνήστε στο +30 2310-291.141iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!