Ωραιόκαστρο: Απάντηση ΔΟΠΠΑΩ στην ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ                                                           
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
    & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ                                                                   


                                   
Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                
Καθημερινές είναι οι προσπάθειες της νέας διοίκησης του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ) για την όσο το δυνατόν καλύτερη προσφορά υπηρεσιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορα δημοσιεύματα παραπληροφορούν με άστοχα σχόλια, η διοίκησή του επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες του δήμου Ωραιοκάστρου για τις μέχρι τώρα ενέργειές της αλλά και για τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούνται. Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωραιοκάστρου με τίτλο «Άρχισαν τα βιολιά», η οποία καταθέτει απόψεις βασισμένη σε δημοσιεύματα χωρίς να ενημερωθεί επίσημα από τους υπευθύνους του ΔΟΠΠΑΩ.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν:
1ο Το ΔΟΠΠΑΩ ουδέποτε απείλησε ότι θα προβεί σε διαγραφή παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, αλλά απάντησε σε ερώτηση της προέδρου του Συλλόγου παιδικών σταθμών της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου για το ποια είναι η νόμιμη διαδικασία για όποιον δεν πληρώνει τα τροφεία.
2ο Οι εργαζόμενοι του ΔΟΠΠΑΩ δεν είναι απλήρωτοι. Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι που η σύμβασή τους ανανεώθηκε την 1/9/2014 γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πληρωθούν βάση της σύμβασής τους με το ΕΣΠΑ μόλις το ΔΟΠΠΑΩ εισπράξει την 1η δόση του ΕΣΠΑ, της οποίας η ημερομηνία δεν έχει γίνει γνωστή σε κανένα Νομικό Πρόσωπο Πανελλαδικά.
3ο Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι νομικά επιβαλλόμενο να ασκηθεί η έφεση στις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα περυσινά απλήρωτα δεδουλευμένα των συμβασιούχων. Υπάρχει άλλωστε η σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου.
4ο Φέτος το ΔΟΠΠΑΩ προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση ΦΕΚ για την νομιμότητα των συμβασιούχων, κάτι που δεν είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση για αυτό άλλωστε οι συμβασιούχοι για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους προσέφυγαν πέρυσι στα δικαστήρια.
5ο Το ΔΟΠΠΑΩ δεν προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα από τα τροφεία των παιδικών σταθμών, αλλά προχωρεί σε διορθωτικές οικονομικές κινήσεις, όπως αλλαγή συμβολαίων τηλεφωνικών συνδέσεων με χαμηλότερο πάγιο, διακοπή συμβολαίων ενοικιαστηρίων καταστημάτων που δεν παρέχουν υπηρεσίες στον δήμο κ.α.
6ο Δεν είναι δυνατόν να  αναφέρεστε και να υποτιμάτε τους παιδικούς σταθμούς του δήμου για υποβαθμισμένες υπηρεσίες, από τη στιγμή που το ΔΟΠΠΑΩ συνάπτει σύμβαση με παιδίατρο παιδικών σταθμών, συνομιλεί με παιδοψυχολόγους που εθελοντικά θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εκπαιδεύει με σεμινάρια Α' βοηθειών τους εκπαιδευτικούς του, προχωρεί σε συντηρήσεις κτηρίων, καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των δομών, προχωρεί σε δημιουργία νέων αιθουσών.

                                                                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.
                                                                                  
                                   ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!