Δυναμική Κινητοποίηση για τη Σχολική Στέγη στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου - Δελτίο τύπου



ΔΗΜΟΣ  ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ
                         

Παύλου Μελά 24 & Ευαγγελισμού της Θεοτόκου • 562 24 Εύοσμος •
Τηλ. 2313302163, 2313 302253 • Fax. 2310761038 • E-mail : press@kordelio-evosmos.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική Κινητοποίηση για τη Σχολική Στέγη στο
Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

                                                              Με τη μαζική συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  Κορδελιού Ευόσμου και τη συμπαράσταση του  Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου  Ευόσμου για το πρόβλημα της σχολικής στέγης.
  Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού - Ευόσμου “Αριστοτέλης”  σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού, αντιδρώντας στην αδράνεια της Πολιτείας να επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτιρίων, το οποίο ταλανίζει εδώ και χρόνια το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Βόρειας Ελλάδας.
  Την πλήρη συμπαράσταση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στις διεκδικήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας. “Ενώνουμε τη φωνή μας και συμπορευόμαστε, διεκδικώντας εδώ και τώρα λύση στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ο Δήμος μας χρειάζεται νέα σχολεία. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν και απαιτούμε άμεσα τη δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μέχρι εσχάτων το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα για μια αξιοπρεπή Δημόσια Εκπαίδευση για την πολυπληθή και αδικημένη μαθητική μας κοινότητα” τόνισε ο κ. Σούλας.
  Η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού-Ευόσμου “Αριστοτέλης” κ. Αντωνία Καραπουλουτίδου τόνισε  πως είναι αδιανόητο για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας να συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα χρόνια προβλήματα  και πάγιες ελλείψεις στην Παιδεία. “Λέμε ΟΧΙ στις αίθουσες με γυψοσανίδες, στις αίθουσες σε υπόγεια, στις αίθουσες σε διαδρόμους, στις αίθουσες ΚΙΒΟ,  στις αίθουσες στα Γυμναστήρια! Δεν δεχόμαστε η μεγαλύτερη μαθητική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος η οποία αριθμεί 18.500 μαθητές  να απαξιώνεται, να περιθωριοποιείται και να διεκδικεί το αυτονόητο: αξιοπρεπείς συνθήκες διδασκαλίας!” υπογράμμισε η κ. Καραπουλουτίδου.
  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού κ. Θανάσης Κοκκωνάς επισήμανε  πως πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της σχολικής κοινότητας. Τόνισε πως οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θα συνεχίσουν να διεκδικούν δυναμικά καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές, που αξίζουν και δικαιούνται μια καλύτερη και ισότιμη μεταχείριση από την Πολιτεία.
  Στην κινητοποίηση απηύθυναν χαιρετισμό, η Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κ. Πόπη Σαραϊδάρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κορδελιού – Ευόσμου κ. Γιώργος Σταυρίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού – Ευόσμου” κ. Λεωνίδας Ναθαναηλίδης και  ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης “Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ενεργών Πολιτών” κ. Θεόδωρος Μπαλτάς. 
Το παρόν του στη διαμαρτυρία έδωσαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία” κ. Κώστας Σωτηράκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και  γονείς. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!