Στρατόπεδο Παύλου Μελά. Από το αποτέλεσμα θα κριθούμε όλοι. Απάντηση του Αντιδημάρχου Σάκη Λαζαρίδη [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρατόπεδο Παύλου Μελά. Από το αποτέλεσμα θα κριθούμε όλοι.

Με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά, αλλά και τις διάφορες επιθέσεις με κατεύθυνση προς το πρόσωπό μου, θα ήθελα να σας καταθέτω τα εξής:
Σήμερα υπάρχει μια παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά από το ΤΕΘΑ στον ομώνυμο Δήμο. Αυτό που απομένει, είναι το αν θα την αποδεχτούμε, όταν θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αναλυτικά οι όροι της σύμβασης παραχώρησης. Το αν θα την υπογράψουμε, θα φανεί στους επόμενους μήνες. Αυτό που σήμερα έχουμε να κάνουμε, είναι να ετοιμάσουμε μία πρόταση αξιοποίησης του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά. Και σε αυτήν δεν έχουν θέση ούτε εμπορικά κέντρα, ούτε βοτανικοί κήποι 180 στρ., ούτε Mall όπως ψευδώς κι επιλεκτικά γράφεται.
Η πρόταση που συζητάμε περιλαμβάνει ελεύθερους, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, με αξιοποίηση μόνο των ιστορικών και αξιόλογων υφιστάμενων κτιρίων. Αυτοί που σήμερα, άκαιρα, εκβιαστικά και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, προσπαθούν να μας οδηγήσουν στην καταγγελία παραχώρησης του π. Στρατοπέδου Παύλου Μελά, ας αναλογιστούν πόσο ανεύθυνο και επικίνδυνο είναι αυτό που ζητούν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ η μισή δημόσια περιουσία στη Θεσσαλονίκη έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.
Υπάρχει λόγος αυτή τη χρονική στιγμή να δώσουμε δώρο και το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά;
Γνωρίζουν, ότι μόνο η αναγραφή του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ αποτρέπει οποιοδήποτε σχέδιο αξιοποίησης και χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020;
Όσο για τον κύριο Τάσο Σταμπουλή, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά, που ως όψιμος επαναστάτης και ολισθαίνοντας ανάμεσα στις πιέσεις που δέχεται, ανακάλυψε μόλις τον τελευταίο χρόνο ότι υπάρχουν στο Δήμο Παύλου Μελά, δύο πρώην στρατόπεδα, τα οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια τα διεκδικούν οι πολίτες, ως κοινόχρηστους χώρους, πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Ξέχασε όμως, πως πριν από ένα χρόνο, η μόνη συμμετοχή του στα κοινά της πόλης μας ήταν μέσω των αθλητικών ρεπορτάζ με θέμα την μετεγκατάσταση του γηπέδου του ΠΑΟΚ στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου και μάλιστα χωρίς να παίρνει θέση ως όφειλε να κάνει, εφόσον θέλει να  παρουσιάζεται ως ενεργός πολίτης του Δήμου Παύλου Μελά.
Για το ποιος είμαι εγώ και τι ρόλο έχω παίξει στα κινήματα της πόλης και των στρατοπέδων, ας ρωτήσουν όσοι θέλουν να μάθουν αυτούς που κρύβονταν πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ και όταν έπρεπε να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον του Δημοσίου, ξαφνικά αρρώσταιναν.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
       ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ
           ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!