Φιλοζωικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: Επικίνδυνα δεν είναι τα αδέσποτα. Επικίνδυνος είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που αεροκοπανάει. «Θα οδηγηθεί κι αυτός και ο δήμος ενώπιον των νομικών τους ευθυνών».

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/11/14

Επικίνδυνα δεν είναι τα αδέσποτα. Επικίνδυνος είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που αεροκοπανάει. «Θα οδηγηθεί κι αυτός και ο δήμος ενώπιον των νομικών τους ευθυνών». 
Επικίνδυνη καθίσταται η αδιαφορία του αρμόδιου αντιδημάρχου για την περίθαλψη των αδέσποτων στο δήμο μας. Επικίνδυνη κι αφόρητη η αδυναμία του να ασκήσει τα καθήκοντά του, που θέτει  σε κίνδυνο αδέσποτα ζώα και δημότες. Έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί μόνο πρόσφατα τέσσερα κρούσματα επιθετικότητας που κατέληξαν σε δαγκώματα.  Συμπληρώνονται ήδη τρεις μήνες από την ανάληψη της νέας διοίκησης και στον τομέα της περίθαλψης των αδέσποτων, δεν έχει γίνει το παραμικρό, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.  
Αυτή τη στιγμή στο δήμο, δεν υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα της περισυλλογής του ζώου, που είναι απαραίτητη μετά από περιστατικό δαγκώματος, ώστε να τεθεί αυτό  υπό ιατρική περίθαλψη. Τέσσερις οικογένειες αυτή τη στιγμή είναι ανάστατες και ταλαιπωρούνται, ενώ βρίσκονται σε ιατρική αβεβαιότητα, λόγω της αδιαφορίας   του αρμόδιου αντιδημάρχου να ανταπεξέλθει στις  υποχρεώσεις  του. 
Ο δήμος με βάση το νόμο οφείλει να κάνει τρία πράγματα για τα αδέσποτα.
1). Να φροντίσει για την περίθαλψη, (αποπαρασίτωση-εμβολιασμοί-στειρώσεις κ.α)
2). Να μεριμνήσει για την περισυλλογή των επικίνδυνων και άρρωστων ζώων και
3). Να εξασφαλίσει την περισυλλογή των νεκρών ζώων.
Για να γίνουν τα παραπάνω πρέπει να φροντίσει  να  υπογραφούν οι  ανάλογες  συμβάσεις  με αντίστοιχες εταιρείες. Για την τρίτη περίπτωση –ευτυχώς- ισχύει ακόμη η σύμβαση από την προηγούμενη διοίκηση.    
Όμως ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος αεροκοπανάει με την ακατανόητη κι ανερμάτιστη φλυαρία του και  κωλυσιεργεί.  Οι ευθύνες του είναι τεράστιες, όπως τεράστιες είναι και οι ευθύνες όσων ανέχονται αυτήν την απαράδεκτη και το τονίζουμε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση.  
Ο  Φιλοζωικός  σύλλογος  Ωραιοκάστρου, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια του διαλόγου, αφού εξάντλησε όλη του την καλή διάθεση κι  αφού εξάντλησε όλα τα αποθέματα υπομονής και αφού ήρθε σε επαφή με ορισμένα από τα θύματα των επιθέσεων, δεν του απομένει παρά  να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταφύγει στη δικαιοσύνη για τις νομικές ευθύνες των αρμοδίων, όπως αυτές προβλέπονται από τον 4039/12 και τις εγκυκλίους των δικαστικών αρχών. 
Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                                   Η Γ. Γραμματέας

Γ. Παπαγρηγορίου                                                         Μ. Κεντεποζίδου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!