Δεν παραπέμπεται ο Αποστολόπουλος – Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη


Τέλος έβαλε ο εισαγγελέας στην υπόθεση με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πόρισμά του ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι δεν πείστηκε για τη βασιμότητα των καταγγελιών του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ, σημειώνει ότι δεν συντρέχει λόγος αύξησης ποινικής δίωξης.
Από το πόρισμα δεν φαίνεται να προκύπτουν έμπρακτες ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για άσκηση ποινικής δίωξης για τη δωροδοκία βουλευτή. Το πόρισμα του εισαγγελέα, μάλιστα, αναφέρει ότι οι Χαϊκάλης-Αποστολόπουλος κατέγραφαν, ουσιαστικά ο ένας τον άλλον, ενώ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ γνώρισε ότι ο Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει και εκείνος τον χώρο.
Ο ένας κατέγραφε τον άλλον 
Ο Εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, στο 6σέλιδο πόρισμά του εκτιμά ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ότι δηλαδή ο Γ. Αποστολόπουλος αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει
«Δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα δωροδοκίας, κανένα στοιχείο αντικειμενικής υπόστασης εγκλήματος, ούτε η βασιμότητα της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη» εκτιμά.
Σημειώνει δε, ότι και ο Γ. Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει την συνάντησή του στο ξενοδοχείο Πλάζα με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Οπως αναφέρει, είχε τοποθετήσει συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης, κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι και επιπλέον είχε τοποθετήσει δύο άτομα σε σωστά επιλεγμένη θέση για να έχει πλήρη οπτική επαφή της συναντησής τους.
Εκφράζει επίσης την απορία του για το γεγονός ότι οι κ.κ. Χαϊκάλης κσι Καμμένος δεν προσέφυγαν εξ αρχής στις αρχές και κατέφυγαν στις παράνομες μεθόδους μαγνητοσκόπησης. Επιπλέον ο Εισαγγελέας επισημαίνει με έμφαση ότι μέχρι τις 18:0 της 12ης Δεκεμβρίου, την ώρα του ραντεβού που ακυρώθηκε μεταξύ Αποστολόπουλου-Χαϊκάλη, οι αρχές δεν γνώριζαν το παραμικρό για την ταυτότητα του Γ. Αποστολόπουλου.  Μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ. και η Ασφάλεια το έμαθε ατύπως στις 20:10.
Ο Εισαγγελέας πιθανολογεί σφόδρα ότι η μη προσέλευση Αποστολόπουλου στο τρίτο ραντεβού, δεν οφείλεται σε διαρροή και φόβο να μην του την έχουν στημένη αλλά γιατί κανείς μέχρι την ώρα ραντεβού δεν γνώριζε την ταυτότητά του.
«Ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στο ραντεβού» εκτιμά ο δικαστικός λειτουργός. Κάνει επίσης ειδική μνεία στην βιασύνη του Π. Χαϊκάλη που πήγε να καταγγείλει την υπόθεση το Σάββατο, φοβούμενος μήπως τον προλάβει ο Γ. Αποστολόπουλος.
Ο Εισαγγελέας απορρίπτει και το δεύτερο αίτημα Χαϊκάλη για άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών χαρακτηρίζοντας ως «παράνομο» το υλικό.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμένεται εντός των επομένων ημερών να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει τις ευθύνες όσων κατέγραψαν αυτό το παράνομο υλικό
Το σκεπτικό του εισαγγελέα
Κατά τον εισαγγελέα προκαλεί απορία το γεγονός ότι κανείς από τους δυο δεν πήγε στις αρμόδιες αρχές που είχαν την τεχνογνωσία να χειριστούν την υπόθεση.
«Προκύπτει αναμφίβολα ότι μέχρι τις 18.15 της 12ης Δεκεμβρίου τόσο η εισαγγελίας εφετών Αθηνών όσο και η αστυνομία δε γνώριζαν τα στοιχεία της ασφαλείας του προσώπου που θα προσέγγιζε και θα επισκέπτονταν τον Χαϊκάλη στο σπίτι του. Η ασφάλεια τα έμαθε ατύπως εκείνη τη στιγμή και επίσημα 20.10 της ίδιας μέρας όταν ο Χαϊκάλης έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ.
Ετσι πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση του Αποστολόπουλου δεν είναι διαρροή γαι τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι τις 18.15 δεν γνώριζε κανε'ις τα στοιχεία της ταυτότητας του ατόμου που θα εμφανιζόταν. Η μη προσέλευση στην οικία οφείλεται προδήλως στο ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συνάντηση επειδή ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτη και προσφοράς του χρηματικού ποσού», συμπεραίνει ο κ Παναγιωτοπουλος.
Ο δράστης ενός σοβαρού κακουργήματος δεν μπορεί να προσλαμβάνει μάρτυρες που θα παρακολουθούσαν τα γεγονότα, να τους εγκαθιστά σε θέση που βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή παρακολούθησης κάτω από το τραπέζι και να εγκαθιστά κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.
Μάλιστα ο εισαγγελέας διερωτάται για ποιο λόγο ανησυχούσε ο Χαϊκάλης όταν ήρθε στην εισαγγελία και καταλήγει στο ενδεχόμενο να φοβόταν ότι  γνώριζε πως ο συνομιλητής του τον καταγράφει και μπορεί να βγει υλικό σε βάρος του.
Σχετικά με την αίτηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου και απομαγνητοφωνηση υλικού ο εισαγγελέας τονίζει ότι δεν υφίσταται αρμοδιότητα του δικαστικού συμβουλίου σε αυτή τη φάση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απορριφθεί και ως ουσιαστικά αβάσιμη καθώς το υλικό λήφθηκε παράνομα. Για τηλεφωνικό απόρρητο δεν συντρέχει λόγος αφού δεν υπάρχει θέμα διαρροής μυστικού. Τέλος δε διευκρινίζεται στην αίτηση για ποιο λόγο ζητείται να αρθεί το απόρρητο.
Αποστολόπουλος: Καλά Χριστούγεννα – Θα προσφύγουμε κατά του Χαϊκάλη στη δικαιοσύνης
Μετά την απόφαση του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, επικρατεί στην πλευρά Αποστολόπουλου.
Ο ίδιος ο φερόμενος ως μεσάζων δεν ανέφερε περισσότερα στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση του πορίσματος και τόνισε «Οτι έχω πει στην κατάθεσή μου – Καλά Χριστούγεννα σε όλους».
Ο συνήγορός του Πάυλος Σαράκης, πάντως, προανήγγειλε ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ.
«Η δικαιοσύνη έκανε το έργο τη. Ημασταν από τη πρώτη στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης το μείζον είναι να αποκατασταθούν τα τραύματα στη δημοκρατία. Θα προσφύγουμε για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας που έχουν προσβληθεί» δήλωσε ο κ. Σαράκης.
Καμμένος: Να βάλει στο αρχείο του ο λαός καθεστώς και παρακράτος
Με μια λακωνική δήλωση του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολίασε την απόφαση του Εισαγγελέα να βάλει στο αρχείο την καταγγελία Χαϊκάλη.
«Πλέον δεν απομένει παρά ο ελληνικός λαός να βάλει στο αρχείο με την ψήφο του, κυβέρνηση, καθεστώς και παρακράτος» είπε.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!