Μηλιός στον Guardian: «Ό,τι κάνουμε θα έχει στόχο η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη»


Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι το ποσοστό που συγκέντρωνε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από την κρίση κυμαίνονταν στο 5%, ενώ μετά τα μέσα του 2012 έχει ενισχυθεί εντυπωσιακά φθάνοντας στο 27%

Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις του με την Ευρωζώνη όταν έλθει στην εξουσία, αποκαλύπτει ο Γιάννης Μηλιός σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Στο δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται εκτενή αναφορά και στην προσωπική πορεία του κ. Μηλιού, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά ξεκαθαρίζοντας πλήρως τη θέση του: «Είμαι Μαρξιστής. Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι (μαρξιστές)», διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν ήταν ποτέ οπαδός του μαρξισμού σοβιετικού τύπου.

Προσθέτει ότι «η ρητορική του νεοφιλελευθερισμού έχει αποκλείσει οποιαδήποτε εναλλακτική προσέγγιση στην οικονομία και την κοινωνία», ενώ δεν διστάζει να παραδεχθεί, έστω και με έμμεσο τρόπο, ότι η κρίση ήταν αυτή που ενίσχυσε τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κόσμος μας δημιούργησε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Θα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και να την αντιμετωπίσουμε».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι το ποσοστό που συγκέντρωνε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από την κρίση κυμαίνονταν στο 5%, ενώ μετά τα μέσα του 2012 έχει ενισχυθεί εντυπωσιακά φθάνοντας στο 27%.

Παράλληλα ο κ. Μηλιός υποστηρίζει ότι «ό,τι θα κάνουμε θα γίνει υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη. Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μία εκστρατεία για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες ώστε να σκεφθούν το χειρότερο, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πιστεύει το Grexit πλέον. Ακόμη και η Άγγελα Μέρκελ έχει πει ότι είναι αδύνατον μία χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη», ενώ προσθέτει ότι σε περίπτωση εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη θα υπάρξει φαινόμενο ντόμινο σε όλη την περιοχή, γι' αυτό άλλωστε στηρίχθηκε εξ αρχής και η Ελλάδα.

Επίσης βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα παραθέτει τους στόχους του κόμματος για την οικονομία.

«Δεν επιθυμούμε κανείς στην Ελλάδα να εργάζεται υπό συνθήκες που μοιάζουν με σκλαβιά, τις οποίες έχει δημιουργήσει η λιτότητα. Υπάρχουν νέοι Έλληνες που εργάζονται για δύο ή τρία ευρώ την ώρα σε αρκετούς τομείς της οικονομίας», εξηγεί ο κ. Μηλιός και υποστηρίζει ότι το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καλυφθεί μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, κυρίως των πλουσίων, αλλά και της καλύτερης διάθεσης των δημοσίων εσόδων.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 


Πηγή: www.protothema.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!