Νέα δημοσκόπηση: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ


Υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές εμφανίζονται οι Έλληνες, στην νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Κάπα Research για την εφημερίδα Βήμα της Κυριακής.
Στο ερώτημα εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9% και το 21,7% την ΝΔ. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 71,9% δηλώνει ότι το καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές ενώ το 23,2% θεωρεί καλύτερη τη ρήξη. Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιθυμεί το 72,9% ενώ δραχμή θέλει το 20,3%.

Το 79,4% επιθυμεί παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ.  Ωστόσο, το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% θέλει και αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Υπαρκτός κίνδυνος για Grexit εκφράζεται από το 68,8% και το 24,1% δηλώνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος ενώ το 36,1% εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με το 32,7% να διαφωνεί στη εκτίμηση αυτή.







lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!