Σία Αναγνωστοπούλου: Σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος των μεταπτυχιακών

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στο κόστος των μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τα δίδακτρα σε κάποια προγράμματα έχουν αγγίξει δυσθεώρητα ύψη.

«Δεν μπορεί ένα μεταπτυχιακό να έχει 8.000 και 10.000 ευρώ, δεν γίνεται», παρατήρησε η κ. Αναγνωστοπούλου μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» και πρόσθεσε: «Θα έχουμε και νομοσχέδιο γι' αυτό το θέμα, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα πριν συζητήσω με τους πρυτάνεις».

Όπως είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, το ζήτημα θα τεθεί στη σύνοδο των πρυτάνεων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Θέση του υπουργείου είναι ότι το οποιοδήποτε κόστος για την εξασφάλιση μεταπτυχιακού θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε.

Αναφερόμενη στις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, είπε ότι διεξάγονται με το λεγόμενο «σύστημα παπαγαλίας», αλλά επισήμανε ότι για να αντικατασταθεί θα πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους.

«Το λύκειο κυρίως, το σύστημα παπαγαλίας έχει καταστρέψει την παιδεία τις τελευταίες δύο δεκαετίες», υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι με το σημερινό σύστημα εισαγωγής τα φροντιστήρια καθιέρωσαν μια φόρμουλα διδασκαλίας και την επέβαλαν και στα λύκεια. Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν δεν θα γίνουν απότομα και βίαια.

«Έχουμε πολλές εισηγήσεις για το πώς πρέπει να είναι το λύκειο και η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, θέλει προσοχή όμως το τι βήμα θα κάνει κανείς», κατέληξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!