«Φωτιά» ο νέος ληστρικός ΕΝΦΙΑ - Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα

Σε νέα έκδοση ο ληστρικός ΕΝΦΙΑ που «κατήργησε» στον προεκλογικό του λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριλαμβάνεται σε ακόμη ένα Αριστερό πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την Κυριακή, για να καλύψει την «τρύπα» της μείωσης(;) των αντικειμενικών αξιών.

Το ηφαίστειο εντάσσεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Ένα βίντεο-εφιάλτης κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες δύο ημέρες, στο οποίο αποτυπώνεται η τρομακτική στιγμή που ένας εργαζόμενος,…
Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε πως σούπερ ήρωες όπως ο Iron Man, ο Batman και ο Superman βασίζονται σε πραγματικά…
Στα… καυτά πράσα πιάστηκαν ιερόδουλες και πελάτες παράνομου οίκου ανοχής στην Αγία Πετρούπολη.
Τι και αν είναι μαμάδες, οι δυο τους απέδειξαν ότι η μητρότητα δεν μπορεί να στερήσει την ομορφιά και τη…
Η επιλογή σουτιέν δεν πρέπει να καθορίζεται μόνο από το μέγεθος του στήθους αλλά και από το ιδιαίτερο σχήμα του.
Mπορεί να υπερηφανεύεσαι ότι είσαι ο απόλυτος εραστής και ότι όποια γυναίκα πέσει στα χέρια σου, καλοπερνάει, μπορεί να θεωρείς…
Το tablet της Ελένης Μενεγάκη κόλλησε και έδειξε τι έβλεπε στην οθόνη της...

Με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο αλλάζουν οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

Ο πρώτος συντελεστής 0,1% αφορά ακίνητη περιουσία από 200.001 έως και 250.000 ευρώ, όταν μέχρι σήμερα ο συντελεστής αυτός αφορούσε ακίνητη περιουσία από 300.000 έως και 400.000 ευρώ.

Τα κλιμάκια αλλάζουν, ενώ και ο ανώτατος συντελεστής του συμπληρωματικού φόρου ανεβαίνει στο 1,15% (για το κλιμάκιο ακίνητης περιουσίας άνω των 2 εκατ. ευρώ), όταν έως σήμερα ήταν 1% (για άνω του 1 εκατ. ευρώ). Ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος έως το 2015 αφορούσε μόνο όσους είχαν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ, εφεξής θα αφορά ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ.

Ο ανώτατος συντελεστής προσδιορισμού του φόρου για τα οικόπεδα αυξάνεται από τα 9 ευρώ ανά τετραγωνικό στα 11,25 ευρώ, για μοναδιαία αξία άνω των 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Στα νομικά πρόσωπα και στις νομικές οντότητες γενικά αυξάνεται ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από το 5 στο 5,5 τοις χιλίοις ενώ για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, ο συντελεστής αυξάνεται σε 3,5 από 2,5 τοις χιλίοις.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι για τις αλλαγές το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν αποκαλύπτει στην έκθεσή του πόσο θα στοιχίσουν στους φορολογούμενους.

Οι αλλαγές σύμφωνα με όσα ορίζονται στο πολυνομοσχέδιο θα ισχύουν από 1.1.2016 δηλαδή για τον ΕΝΦΙΑ που θα καταβληθεί μέσα στο 2016, με βάση το taxheaven.

ENFIA 1

enfia 2

enfia 3


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!