Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς: Σαββατοκύριακο χωρίς μετρό

Συγκεκριμένα, από αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου, ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό. Ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Μαΐου, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 23 Μαΐου, και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) κ. Σπύρο Ρεβύθη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις κινητοποιήσεις, που έχουν ως στόχο το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στη βουλή το απόγευμα της Κυριακής. Όπως ανέφερε ο κ. Ρεβύθης, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιά διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και του κράτους πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εναντιώνονται στην πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει στο νέο υπερταμείο την "ιδιωτικοποίηση κρατικών αγαθών όπως είναι οι αστικές μεταφορές. Έχουν βάλει στο νέο ταμείο τις κρατικές μεταφορές, τα ΕΛΤΑ και κάποιες άλλες υπηρεσίες" και συμπλήρωσε: "Το έχουν περάσει ως κατεπείγον στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα".

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!