Νέα ένταση και χρήση χημικών στην Ειδομένη

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη στην Ειδομένη, όταν μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να μετακινήσουν βαγόνι προς στην πλευρά που βρίσκονταν αστυνομικοί, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Ακολούθησε πετροπόλεμος από τους μετανάστες προς την πλευρά των ΜΑΤ. 

Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη παραμένει και σήμερα κλειστή, συμπληρώνοντας 60 ημέρες. 

Σχετικά διαχειρίσιμη χαρακτήρισε πάντως μέσω του ΣΚΑΪ την κατάσταση στην Ειδομένη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός. 

«Μήπως υπερπροβάλλετε κάποια γεγονότα;» διερωτήθηκε ο βουλευτής για τη στάση των ΜΜΕ, ερωτηθείς για τον καταυλισμό, αλλά και για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων στις φοιτητικές εκλογές. 

Αναφορά-καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που διαπράττονται στον καταυλισμό στην Ειδομένης, θα καταθέσει στο μεταξύ αύριο Πέμπτη στην εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση «με ζητήματα αιχμής το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, με έμφαση στον επί δίμηνο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και αδικήματα που αφορούν στη δημόσια ασφάλεια και υγεία».

O καταυλισμός έχει μετατραπεί σε «απαγορευμένη περιοχή», ακόμη και για τους αστυνομικούς. 

 
Πηγή: skai.gr

Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!