Ιράκ: Ο στρατός ζητά από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τη Φαλούτζα

Ο ιρακινός στρατός ζήτησε από τους κατοίκους να ετοιμαστούν για να εγκαταλείψουν την πόλη της Φαλούτζα που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, σε μια πιθανή ένδειξη ότι ο στρατός ετοιμάζει επίθεση.

 

Ο στρατός "ζητεί από τους πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Φαλούτζα να ετοιμαστούν για να εγκαταλείψουν την πόλη μέσω ασφαλών οδών που θα ανακοινωθούν αργότερα", μετέδωσε η τηλεόραση.

 

H Φαλούτζα,βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά από την Βαγδάτη, στις όχθες του Ευφράτη, στο κυβερνείο Αλ Ανμπάρ. Είναι γνωστή ως η πόλη των τζαμιών, επειδή η πόλη μαζί με τα γύρω χωριά έχουν περισσότερα από 200 τζαμιά. Υπολογίζεται για το 2010 ότι είχε 326.471 κατοίκους. Bρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τα τέλη του 2013 και υπάρχουν υποψίες ότι σε περίπτωση επίθεσης οι τζιχαντιστές θα χρησιμοποιήσουν άμαχο πληθυσμό ως ¨ασπίδα".


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!