Πέθανε ο Burt Kwouk, ο εξπέρ των πολεμικών τεχνών στις ταινίες 'Ροζ Πάνθηρας'

Αν και η τυπική του εργασία ήταν οικονόμος, η ουσιαστική του δουλειά ήταν να κρατά τον Κλουζώ σε εγρήγορση, επιτιθέμενος σε ανύποπτο χρόνο στο αφεντικό του. Το είδαμε πρώτη φορά στο "A Shot In The Dark" το 1964 και έκτοτε δεν έλειψε ποτέ από τις ταινίες, ενώ εμφανίστηκε και στο remake μετά το θάνατο του Peter Sellers, το 1993.

 

Γεννήθηκε στο Warrington της νοτιοανατολικής Αγγλίας το 1930 και μεγάλωσε στη Σαγκάη. Ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο το 1957 και ανέλαβε τον πρώτο του σημαίνοντα ρόλο, ένα μόλις χρόνο μετά για την ταινία "The Inn of the Sixth Happiness" με πρωταγωνίστρια την Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

Έκανε ένα πέρασμα από τις ταινίες Bond, στο "Χρυσοδάκτυλο" το 1964 και το "Ζεις μονάχα δυο φορές" (1967), ενώ μεταπήδησε και στην τηλεόραση εμφανιζόμενος σε δημοφιλείς σειρές των '60s,  "Secret Agent", The Avengers" και "The Saint". Το 1987, εμφανίστηκε στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Empire of the sun" και από το 2002 ως το 2010 εμφανιζόταν στο βρετανικό σίριαλ "Last Of The Summer Wine".

Τιμήθηκε με το βραβείο του Αξιωματικού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, από την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ, για την προσφορά του στην υποκριτική.

 

ΠΗΓΗ NYTIMES

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!