Μαδούρο σε χώρες Λατινικής Αμερικής: Μην ενδίδετε στις ΗΠΑ

Την Πέμπτη, ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βραζιλίας δήλωσε πως η χώρα του ενδεχομένως να βοηθήσει να παρεμποδιστεί η Βενεζουέλα από το να αναλάβει αυτό τον μήνα την εκ περιτροπής προεδρία της Mercosur, της εμπορικής ένωσης κρατών της Λατινικής Αμερικής, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί στον Μαδούρο να ενισχύει την εξουσία του.

"Καλώ τις κυβερνήσεις της ηπείρου να διατηρήσουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την κατανόηση και να μην παραδοθούν στην βάναυση πίεση για απομόνωση της Βενεζουέλας", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προς τους ηγέτες των κρατών της Καραϊβικής σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στην Αβάνα.

Ο Μαδούρο, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις μεσούσης μιας ολοένα κι επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, με την αντιπολίτευση να ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του. Ο ίδιος υποστηρίζει πως αυτό αποτελεί μέρος μιας συγκεκαλυμμένης απόπειρας πραξικοπήματος – με ενορχηστρωτή τις ΗΠΑ –ενάντια στην σοσιαλιστική του κυβέρνηση.

"Η Βενεζουέλα δεν θα παραδοθεί, δεν θα γονατίσει, θα πολεμήσουμε με την ίδια δύναμη που πολεμήσαμε ενάντια σε πραξικοπήματα και κάθε είδος παρόμοιας παρεμβατικότητας τα τελευταία 17 χρόνια", δήλωσε.

Στην εναρκτήρια ομιλία της συνόδου ο κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο προσέφερε στον Μαδούρο "την ισχυρή και απόλυτη στήριξη του" και κατήγγειλε την "ιμπεριαλιστική αντεπίθεση" ενάντια στις προοδευτικές κυβερνήσεις σε όλη την Λατινική Αμερική.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!