Αρχίζουν την Κυριακή οι δράσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά

          
Καλαμαριά   02 – 06 - 2016        

                                                            
                                                 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

     Αρχίζουν την Κυριακή οι δράσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά

Με τη δράση «Καθαρίζουμε το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας» ξεκινούν την Κυριακή 5 Ιουνίου το πρωί  οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εβδομάδας Περιβάλλοντος που πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία Καθαριότητας  Ανακύκλωσης & Πρασίνου σε συνεργασία με την  Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς.

Μέλη Εθελοντικών οργανώσεων, Συλλόγων, Φορέων, Υπηρεσιών, Επιχειρήσεων αλλά και μαθητές σχολείων θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί της Κυριακής, στον πολυχώρο Ρεμέτζο και θα ξεκινήσουν όλοι μαζί να καθαρίσουν το παραλιακό μέτωπο, καθιστώντας  έτσι τον Δήμο πιο καθαρό. Παράλληλα την ίδια μέρα, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 11:30 το πρωί, η Αντιδημαρχία  Καθαριότητας και Πρασίνου γιορτάζει το πράσινο και βοηθά τους πολίτες να ομορφύνουν τα μπαλκόνια τους, χαρίζοντάς τους ένα φυτό, ενώ το βράδυ στις 8.30 στον ίδιο χώρο μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την ξεκαρδιστική παράσταση «Το μαγικό καράβι» του καραγκιοζοπαίχτη Αγάπιου Αγαπίου.

Την Δευτέρα, 6 Ιουνίου στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Φοίνικα, το 8ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο θα συμμετάσχει σε δύο παράλληλες δράσεις. Η πρώτη δράση αποτελεί ένα διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο «Ελάτε να σώσουμε τον πλανήτη», ενώ στη δεύτερη τα παιδιά θα επιδοθούν στην αγγειοπλαστική κατασκευάζοντας διάφορα ζώα από πηλό.

Την επόμενη μέρα  Τρίτη  7 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, στο 7ο Νηπιαγωγείο (Νυμφών 1) και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (Βρυούλων 51) οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους και την καθοδήγηση  υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, θα προχωρήσουν σε φύτευση εποχιακών φυτών στους κήπους των σχολείων τους.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου  από τις 9 έως τις 11 το πρωί, στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου η εμψυχώτρια Χριστίνα Φωτίου θα υλοποιήσει  θεατρικό παιχνίδι  με τίτλο «Αγκαλιάζω τη Γη…αγκαλιάζω τη Ζωή» καθώς επίσης θα γίνουν  και άλλα κινητικά παιχνίδια με στόχο τα παιδιά να κατανοήσουν την αλυσίδα αλληλεπίδρασης και ενέργειας πάνω στη γη.  Ταυτόχρονα τα παιδιά με την εμψυχώτρια Δώρα Οικονομίδου θα κατασκευάσουν με πηλό ζώα του δάσους. Στις εκδηλώσεις αυτές θα  συμμετάσχουν οι μαθητές  του 8ου  και 9ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμαριάς. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 5.30, θα συναντηθούν όσοι  ποδηλάτες  θέλουν στην Πλατεία Δημαρχείου, και θα αποδείξουν  ότι το ποδήλατο αποτελεί το πιο διασκεδαστικό και οικολογικό μέσο μεταφοράς. Οι ποδηλάτες θα κινηθούν   στο οδικό δίκτυο της Καλαμαριάς, και θα καταλήξουν στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα ενώ  θα κληρωθούν και δώρα με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής. Επίσης λίγο αργότερα, στις 7 το βράδυ με σημείο εκκίνησης τον Ερωτικό Mare, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» θα συμμετάσχει στον καθαρισμό της ακτής «Κατιρλί – Κουρί – Αρετσούς».

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 8.30 το πρωί, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τα μέλη της Παιδικής Βιβλιοθήκης  Συνοικισμού Καραμπουρνάκι (Κούσκουρα 32), θα πρασινίσουν τον αύλειο χώρο της βιβλιοθήκης φυτεύοντας εποχιακά φυτά.
 
Οι εκδηλώσεις της  «Εβδομάδας Περιβάλλοντος» ολοκληρώνονται  την Παρασκευή, 10 Ιουνίου στις 10 το πρωί, με το  «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στο Πάρκο Κερασούντος. Τέσσερα δημοτικά σχολεία το 1ο, 2ο, 4ο και 15ο με την υποστήριξη της 
 Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα φροντίσουν μέσα από παιχνίδι να εξοικειώσουν τα παιδιά  με την ιδέα της Ανακύκλωσης και θα τα εκπαιδεύσουν  πάνω στα είδη  των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμαριάς που συμμετέχει και φέτος όπως και κάθε χρόνο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μέσα από τις διάφορες πρωτότυπες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στέλνει ένα μήνυμα στους δημότες  για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και   προτρέπει όλους  να αναλάβουν  δράση για να το προστατεύσουν και να το κάνουν καλύτερο.









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!