Κορυφώνονται οι δράσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ενόψει την Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος


2/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κορυφώνονται οι δράσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ενόψει την Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

            Με τη μεγάλη υπαίθρια  εκδήλωση – γιορτή για το περιβάλλον στην Πλατεία Ευόσμου και με τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου στην 4η Συνοικία της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, κορυφώνονται την Παρασκευή 3 Ιουνίου οι δράσεις ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.
            Στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης στην πλατεία Ευόσμου (ώρα έναρξης 9 π.μ.) το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου διοργανώνουν πρωτότυπες βιωματικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.             Συγκεκριμένα οι μαθητές θα κατασκευάσουν ξύλινες φωλιές για τα πουλιά, τις οποίες θα κρεμάσουν σε δέντρα στην πλατεία Ευόσμου καθώς και στο προαύλιο του σχολείου τους. Παράλληλα θα δημιουργήσουν συννεφόλεξα και γκράφιτι με συνθήματα, θα γράψουν τις ευχές τους για το περιβάλλον και την πόλη τους και θα τις κρεμάσουν στο «δέντρο των ευχών», ενώ  στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια για τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα έχουν την έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διαδικασία της κομποστοποίησης  καθώς και της ανακύκλωσης τηγανέλαιων, ενώ στη συνέχεια θα μοιράσουν στους διερχόμενους δημότες άδεια δοχεία και ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων.
            Παράλληλα την ίδια μέρα (Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 9.30 π.μ.)  το Τμήμα Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου του  Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα προχωρήσει στη διαμόρφωση του χώρου πρασίνου στην 4η Συνοικία της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, με τη συμμετοχή μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού. Η δράση περιλαμβάνει δεντροφυτεύσεις, τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος και σπορά χλοοτάπητα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!