Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας απειλεί να μην συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας απειλεί να μην συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του. Μάλιστα, ζητάει την αναβολή της για να εξεταστούν τα αιτήματά του και δηλώνει ότι μόνο τότε θα πάρει μέρος.

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας εκφράζει τις επιφυλάξεις του, μέσα από κείμενο έξι θέσεων που έδωσε στην δημοσιότητα

Στις τρεις από αυτές ταυτίζεται με την πρόσφατη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Μόσχας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχετικά με θέματα εθιμοτυπίας:

-Εγείρονται ζητήματα από τον τρόπο που θα καθίσουν οι προκαθήμενοι κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

-Η τοποθέτηση των παρατηρητών των άλλων ετεροδόξων Εκκλησιών πίσω ακριβώς από τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

-«Τον κίνδυνο να αναλάβει μεγάλα και αδικαιολόγητα χρηματοοικονομικά έξοδα σε περίπτωση συμμετοχής».

Στις υπόλοιπες τρεις υιοθετεί τις απόψεις άλλων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, όπως της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Γεωργίας:

-Την ύπαρξη διαφωνιών από Αυτοκέφαλες Εκκλησίες για τα κείμενα που εγκρίθηκαν από τη Σύναξη των Ορθόδοξων Προκαθημένων και θα συζητηθούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

-Την αδυναμία από τον κανονισμό λειτουργίας να συζητηθούν αυτές οι διαφωνίες.

-Το ό,τι δεν θα συζητηθούν μεγάλα θέματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία.

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας έχει πολλές φορές προκαλέσει αίσθηση με τις θέσεις που διατυπώνει καθώς δεν συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και στον διάλογο με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ενώ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους ιεράρχες που αντιδρούν με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!