Ο Κάμερον προειδοποιεί τώρα τους Βρετανούς: Έρχονται δύσκολοι καιροί

Για δύσκολους οικονομικά καιρούς που έρχονται για τη Βρετανία μετά την έξοδο από την Ε.Ε., προειδοποίησε νωρίτερα ο Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στο βρετανικό Κοινοβούλιο. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα είναι δύσκολοι οικονομικά καιροί», δήλωσε ο Κάμερον και πρόσθεσε:

 

«Εάν πράγματι υπάρξουν οικονομικές δυσκολίες, ένας από τους τρόπους που θα πρέπει να αντιδράσουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι τα δημόσια οικονομικά μας και η οικονομία μας παραμένουν ισχυρά… επομένως δεν είναι η απάντηση  να αναστείλουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες».

 

Ο βρετανός Πρωθυπουργός απάντησε έτσι στο αίτημα του ηγέτη των Εργατικών Κόρμπιν για περισσότερες επενδύσεις, ενώ σε μια προσπάθεια να μεταφέρει την πίεση και τους αντιπάλους, επιτέθηκε στον Κόρμπιν καλώντας τον να παραιτηθεί, αφού χθες δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του.  

 

Κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού, ο  κ Κάμερον επέκρινε το ρόλο του ηγέτη των Εργατικών  στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα της ΕΕ, λέγοντας:  «Θα μπορούσε να είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου να κάθεται εκεί, δεν είναι όμως προς το εθνικό συμφέρον και θα του έλεγα, για όνομα του Θεού, φύγε."

 

 

 

Δεν είναι όμως μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι που καλούν τον Κόρμπιν να παραιτηθεί μετά τη συντριπτική άρνηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης (40-172 οι ψήφοι), αλλά και στελέχη του κόμματος όπως ο πρώην ηγέτης του Εντ Μίλιμπαντ που κάλεσε επίσης τον Κόρμπιν να εγκαταλείψει λέγοντας ότι η άρνηση του είναι  "απαράδεκτη".

 

Ο Μίλιμπαντ τόνισε ότι με τον σημερινό αρχηγό ήταν σε όλη τη διαδρομή μαζί αλλά «το ζήτημα είναι τι είναι τώρα πιο σωστό για τη χώρα, που αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!