Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν οι περιβαλλοντικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος [φώτο]

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν οι περιβαλλοντικές δράσεις
‘’Σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά’’ με εκδηλώσεις στο Άλσος Μετεώρων και στο Καρατάσιου

Εντυπωσιακά και με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Παύλου Μελά, που διοργανώνονται  στις Δημοτικές Κοινότητες Πολίχνης, Ευκαρπίας και Σταυρούπολης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και σχολικές μονάδες.
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Μετεώρων, η δράση "ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ το προσέχουμε ΟΛΟΙ'', σε συνεργασία με τους συλλόγους ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΜΕΤΕΩΡΑ’’ και 7ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ και την υποστήριξη της ΠΡΟΤΕΚΤΑ.
Συμμετείχαν ενεργά και οι τρεις σχολικές μονάδες της περιοχής (4ο Γυμνάσιο, 13ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό). Η δράση είχε ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών και την καλύτερη γνωριμία μέσα από το παιχνίδι, με το δάσος της περιοχής όπου ζούνε και μεγαλώνουν. Από νωρίς το πρωί πάνω από 500 μικροί μαθητές συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό στη δράση. Ξεχωριστή στιγμή που χάρηκαν ιδιαιτέρως τα παιδιά ήταν η αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε, όταν με τα σώματά τους στον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου, σχημάτισαν το μήνυμα της εκδήλωσης ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΜΑΣ!!! Κατόπιν και με ιδιαίτερο κέφι ξεχύθηκαν στα 110 στρέμματα δάσους, σε ένα άκρως διασκεδαστικό και με περιβαλλοντικό χαρακτήρα ''κυνήγι θησαυρού'' που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους.

Αντίστοιχη Περιβαλλοντική δράση έλαβε χώρα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου όπου  συμμετείχαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΛΥΚΟΙ, η ομάδα Βόλεϊ ΠΗΓΑΣΟΣ, οι Περιαστικοί Καλλιεργητές και η εθελοντική ομάδα Νέων ΠΕΣ το ΔΥΤΙΚΑ, στέλνοντας το μήνυμα: ''Καρατάσιου το Πάρκο μας''.
Παρόντες στις παραπάνω δράσεις ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Σάκης Λαζαρίδης.
Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι, να μάθουμε τις νέες γενιές, τα παιδιά μας,  να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον. Και αυτό είναι πιο εφικτό  στις παιδικές ηλικίες, όταν τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και αποδέχονται αξίες.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μία ευκαιρία, ίσως και απλά η αφορμή, για να ξεκινήσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης, του εθελοντισμού, της προσφοράς, της προστασίας του Περιβάλλοντος όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών.
Στόχος μας να εξελιχθούν σε αυριανούς Πράσινους Πολίτες μέσα από ένα Πράσινο Δίκτυο που ετοιμάζεται!!! Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα ακούραστα παιδιά και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι δράσεις. Ας ελπίσουμε ότι κάθε μέρα θα αποτελεί ημέρα περιβάλλοντος για όλους μας!!!

Οι υπόλοιπες δράσεις:


‘’Ποτίζουμε και φροντίζουμε 6.500 δένδρα’’ στην Ευκαρπία την Κυριακή 5 Ιουνίου
Την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 9:00 πμ, ‘’Ποτίζουμε και φροντίζουμε 6.500 δένδρα’’ στην πρόσφατα δενδροφυτευμένη περιοχή της Ευκαρπίας μετά το ΤΙΤΑΝ.


Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σχολικών μονάδων στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης

Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σταυρούπολης, του 4ου Δημοτικού Πολίχνης και του 29ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, την καλύτερη περίπτωση στα δυτικά της πόλης να γνωρίσεις τη βλάστηση και να απολαύσεις την εξοχή χωρίς να μετακινηθείς. Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!