Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον εκλογικό νόμο και την κατάργηση του πλαφόν εισόδου του 3%


Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον εκλογικό νόμο και την κατάργηση του πλαφόν εισόδου του 3%

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΠ (16-17 / 7/16)

Oι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουμε ότι είμαστε από θέση αρχής υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου με καθιέρωση της απλής αναλογικής για :
-Μικρότερες Εκλογικές περιφέρειες, διερεύνηση δυνατοτήτων να αντικατασταθεί ο σταυρός προτίμησης με άλλες δημοκρατικές ρυθμίσεις χωρίς να ενισχυθεί η εξουσία των κομματικών μηχανισμών, εσωκομματικές προκριματικές εκλογές ανά περιφέρεια, όπου προβλέπεται λίστα. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει και σε δραστικό περιορισμό του «κόστους εκλογής».
-Κατάργηση Του μπόνους των 50 εδρών
-Κατάργηση Του πλαφόν εισόδου του 3%
-Διάλογο, Με συμμετοχή και των ίδιων των νέων, για τη σκοπιμότητα να δοθεί δικαίωμα ψήφου από τα 16 χρόνια. Εκλογιμότητα από τα 21 χρόνια.

Με βάση και τις θέσεις μας και τις αρχές μας , καλούμε τα δύο μέλη μας βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και του πλαφόν εισόδου του 3%, καθώς και υπέρ της μείωσης της ηλικίας δικαιώματος ψήφου .
Απευθύνουμε επίσης κάλεσμα σε όσους βουλευτές έχουν αντίστοιχες δημοκρατικές ευαισθησίες να ψηφίσουν ανάλογα.
Αθήνα 16-6 - 2016
Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!