Αγωνία για μία θέση εργασίας -Πάνω από 92.000 αιτήσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών


Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και μουσικών σχολείων.

Συνολικά 92.850 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για εργασία ως αναπληρωτές και 52.451 ως ωρομίσθιοι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αριθμητικά, περισσότερες ήταν οι αιτήσεις των φιλολόγων (21.942),των δασκάλων (13.450) και των νηπιαγωγών (11.123).

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, για πρώτη φορά, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έγινε ηλεκτρονικά και το υπουργείο κάνει λόγο για το τρίτο «χτύπημα κατά της γραφειοκρατίας», μετά την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τις αποσπάσεις και την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών γέννησης για τις εγγραφές των μαθητών.

Τέλος, σημειώνεται ότι, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τους αναπληρωτές συνεχίζεται με τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Εκπαίδευσης που καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 25 Ιουλίου.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!