Οικολόγοι Πράσινοι: Οι σκέψεις μας είναι με τον Τουρκικό λαό


16/7/2016

Οι σκέψεις μας είναι με τον Τουρκικό λαό

Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρακολουθούμε με ανησυχία και απορία τις εξελίξεις στην Τουρκία . Έχουμε εκφράσει κατά το παρελθόν τη θέση μας απέναντι στη διακυβέρνηση Ερντογάν και το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα με την συνεχιζόμενη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της γειτονικής χώρας . Όμως, όσο απεχθή και να θεωρούμε μια κυβέρνηση, οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε τη δημοκρατική και   συνταγματική νομιμότητα στη γείτονα χώρα, χωρίς ... αστερίσκους. Ένα πραξικόπημα δεν μπορεί να φέρει περισσότερα δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερίες.
Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις αυτής της πράξης στις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία καθώς από ότι φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν βγαίνει ισχυροποιημένος και «νομιμοποιείται» για την έναρξη διώξεων και μεγαλύτερο περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων σ τη χώρα . Σήμερα, ακόμα περισσότερο από το παρελθόν, οφείλει η ΕΕ να δώσει βάρος στον εκδημοκρατισμό της γειτονικής χώρας και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να μην «κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί» όπως έγινε με την απεχθή συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό.
Οι σκέψεις μας είναι με τον Τουρκικό λαό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΠ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!