Θεσσαλονίκη: Αγγίζει το 75% η τουριστική αύξηση τα τελευταία χρόνια


Για άνοδο του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη που αγγίζει τα τελευταία χρόνια το 75%, για αύξηση των διανυκτερεύσεων στην πόλη, καθώς και για δυναμική εμφάνιση κρατήσεων μέσω AirBnB, κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του κεντρικού Δήμου, Σπύρος Πέγκας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ.Πέγκας, με αφορμή την κριτική που ασκείται από την πλευρά της αντιπολίτευσης πως η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη εκμεταλλεύεται τα συνολικά νούμερα του τουρισμού για να προβάλει το δικό της έργο, παρουσίασε στοιχεία για το θέμα. «Έκανα μία έρευνα τα στοιχεία που αφορούν τους εθνικούς μέσους όρους και τους τοπικούς μέσους όρους και παρατήρησα πως η συνολική άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα από το 2010 έως 2015 είναι 57%, ενώ στη Θεσσαλονίκη 'αγγίζει' το 75%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέγκας.
«Από τις 1.300.000 διανυκτερεύσεις, έχουμε φτάσει στις 2.150.000 και έχουμε γύρω στις 100.000 διανυκτερεύσεις από την AirBnB, νούμερο που δεν μετράται από τους ξενοδόχους, όμως προσθέτει μια δυναμική στην πόλη» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη να προβάλλει την πόλη, ο κ.Πέγκας είπε «Γίνεται κριτική για το πώς διαχειριζόμαστε το τουριστικό ρεύμα. Η Θεσσαλονίκη ήταν μία πόλη που δεν συζητούσε για τον τουρισμό. Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι θα πει τουριστική ανάπτυξη και οι άνθρωποι που ασκούν σήμερα αυτή την κριτική είναι παιδιά των προηγούμενων διοικήσεων. Θα πρότεινα να είμαστε προσεκτικοί και να μη μελετάμε επιλεκτικά τα νούμερα».
Αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, μετά την πρόσφατη σύσκεψη όλων των δημάρχων στη Σκόπελο και το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση των δρομολογίων καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο κ.Πέγκας μίλησε για «μελλοντικό στόχο που πρέπει να δουλευτεί».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!