Δήμος Δέλτα: Εορτασμός Δεκαπενταύγουστου και «Σίνδια 2016» με Μάνο Πυροβολάκη



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/8/2016

Εορτασμός Δεκαπενταύγουστου και «Σίνδια 2016» με Μάνο Πυροβολάκη

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιείται και φέτος στη Σίνδο με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Τρεις ημέρες πριν τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Σίνδου, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου (οδός Μ. Αλεξάνδρου).
Συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου 2016, στις 9.00 μ.μ. ο Λαογραφικός Σύλλογος Σίνδου «Ο Ρόδακας» θα παρουσιάσει χορούς από τη περιοχή της Ηπείρου (Παιδικό Τμήμα) της Ανατολικής Ρωμυλίας (Εφηβικό Τμήμα) της Μακεδονίας (Γυναικείο Τμήμα) και της Δυτικής Θράκης (Τμήμα Επιδείξεων), επίσης θα ακολουθήσουν χοροί από το ΚΑΠΗ καθώς και η ορχήστρα θα είναι στην διάθεση του κόσμου.
Την επομένη, 13 Αυγούστου 2016, στις 9.00 θα πραγματοποιηθεί Λαϊκό Πρόγραμμα, με ζωντανή ορχήστρα για να ψυχαγωγήσει τον κόσμο.
Την τελευταία ημέρα. 14 Αυγούστου 2016, στις 9.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον δημοφιλή καλλιτέχνη Μάνο Πυροβολάκη (είσοδος ελεύθερη).

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Σίνδου «Ο Ρόδακας» ιδρύθηκε το 1992 με έδρα τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την καταγραφή, τη διάσωση και τη διάδοση των παραδοσιακών χορών, των ηθών και εθίμων της περιοχής της Σίνδου. Διαθέτει τέσσερα χορευτικά τμήματα, με δημιουργικό δυναμικό πλέον των 100 ατόμων, χορεύοντας χορούς από τις περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Μικράς Ασίας, της Ηπείρου, των Νησιών και της Κρήτης. Ο Σύλλογος έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και εορτές ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία κ.ά.). Ο «ΡΟΔΑΚΑΣ» διοργανώνει κάθε χρόνο αρκετές εκδηλώσεις που έχουν πλέον καθιερωθεί ως θεσμοί για τη Σίνδο και την ευρύτερη περιοχή (ενδεικτικά: το λαϊκό πανηγύρι της Καθαράς Δευτέρας, το πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της αγροτικής περιοχής Τσαλικόβου, το πανηγύρι του Αγίου Ραφαήλ, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Σίνδου, κατά την διάρκεια των οποίων αναπαριστώνται διάφορα τοπικά έθιμα, εκδήλωση μνήμης για την «Άλωση της Πόλης», εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, για την επέτειο του Μακεδονικό Αγώνα κ.ά.)»

Ο Μάνος Πυροβολάκης στα πρώτα χρόνια της καριέρας του έλαβε μέρος στο Β’ Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Τραγουδιού ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φολκλορικής Μουσικής (CIOFF) στην Ιαπωνία. Το καλοκαίρι του 1997 συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου συμμετέχοντας στην τελετή έναρξης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Κινούμενα Σχέδια, ενώ από το 2001 ακολούθησε σόλο πορεία. Σημαντική ήταν η συμμετοχή του στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, όπου ο Μάνος συνόδεψε με την βιολολύρα του την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Το 2010 συμμετείχε στον Ελληνικό προημιτελικό της Eurovision με το τραγούδι «Κιβωτός του Νώε».
Έχει συνεργαστεί με τους Ανδριάνα Μπάμπαλη (2003), Αναστασία Μουτσάτσου και Νίκο Ζιώγαλα, Νίκο Πορτοκάλογλου (2003-2004), Κώστα Λειβαδά Στάθη Δρογώση (2004-2005), Γιώργο Νταλάρα - Αντώνη Ρέμο (2005), Ελευθερία Αρβανιτάκη (2006), Ελένη Τσαλιγοπούλου - Γιάννη Κότσιρα - Ραλλία Χρηστίδου (2006), Θεοδοσία Τσάτσου (2007), Μελίνα Ασλανίδου - Γιώργο Καραδήμο, Έλενα Παπαρίζου (2008), Βασίλη Σκουλά (2010-2011).


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!