Μάρκους Φέρμπερ: Από τώρα και στο εξής η ελληνική οικονομία θα πάει μόνο καλύτερα


Ένα χρόνο μετά την συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι ευδιάκριτη η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας , γράφει η γερμανική εφημερίδα General Anzeiger.

«Φαίνεται πως από δω και πέρα η  (ελληνική) οικονομία  μπορεί να πάει μόνο καλύτερα», δήλωσε ο Μάρκους Φέρμπερ , Γερμανός ευρωβουλευτής του χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU) και αντιπρόεδρος  της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ΕCON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εφημερίδα της Βόννης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Τον Μάιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέτυχε κάτι το σημαντικό με την ψήφιση της απαιτούμενης μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό αλλά και της αύξησης των φόρων των μεσαίων και μεγάλων εισοδημάτων, σημειώνει επίσης η General Anzeiger.
Η εφημερίδα της Βόννης επισημαίνει όμως παράλληλα ότι επίκειται μια νέα ενδοευρωπαϊκή διαμάχη, διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει  για τις αρχές Σεπτεμβρίου σύνοδο Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα με στόχο τον τερματισμό της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας. 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!