Τηλεοπτικές άδειες: Κόντρα Παππά - ΝΔ, ενώ συνεχίζεται η προσομοίωση

“Η Ν.Δ. θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος”, δήλωσε ο κ.Παππάς, απαντώντας σε ανακοίνωση, που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα και ενώ η προσομοίωση ξεκινούσε με σχεδόν έξι ώρες καθυστέρηση η αξιωματική αντιπολίτευση, με την οποία απειλούσε ότι δεν αναγνωρίζει το διαγωνισμό.

“Για ακόμα μία φορά, η Ν.Δ. λειτουργεί -με μικρή χρονοκαθυστέρηση- ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός. Ταυτίζεται μονότονα με το καθεστώς ανομίας το οποίο η ίδια έχτισε. Θέλει να γυρίσουμε στην εποχή που η χρήση των συχνοτήτων γινόταν χωρίς άδεια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα”, σχολίασε ο κ.Παππάς.

Απάντησε επίσης στη ΝΔ, η οποία στην ανακοίνωση της εγκαλούσε εκ νέου την κυβέρνηση γιατί δεν περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν προχωρήσει τη δημοπρασία, ότι:

“Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών, διότι έκρινε πως συντρέχουν εν προκειμένω -κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από τη Διοίκηση- επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας”.

Σημειωτέον ότι αύριο έχουν κληθεί ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ οι εκπρόσωποι επτά εκ των υποψηφίων, που στρέφονται ο ένας κατά του άλλου και όλοι κατά του υπουργείου Επικρατείας, ζητώντας προσωρινά μέτρα παγώματος της διαδικασίας.

Ο κ.Παππάς πάντως ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι σε εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος ο διαγωνισμός υλοποιείται, προσθέτοντας: “Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ.”

Ο υπουργός Επικρατείας κατέληξε:

“Είναι καθαρό σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. Η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα σε ένα καθεστώς όπου οι ισχυροί μονίμως ευνοούνται και οι αδύναμοι υφίστανται τις συνέπειες των ακραίων νεοφιλελεύθερων εμμονών της. Η Ν.Δ. είναι σύμφυτο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας. Την αφήνουμε να νοσταλγεί το παρελθόν της ασυδοσίας”.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ στην ανακοίνωση της νωρίτερα υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των ΜΜΕ, χτίζοντας “γέφυρες διαπλοκής” με παλαιούς και νέους καναλάρχες, ότι η λογική του “όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια”, χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής, καθώς και πως ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες ολιγοπωλίου και οικοδομεί ολιγαρχία στα ΜΜΕ που περιορίζει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!