Αποχή διαρκείας των ΚΕΠ από το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι τα ΚΕΠ σε όλους τους δήμους της χώρας πραγματοποιούν αποχή, προβάλλοντας ως έναν από τους λόγους αποχής τους, τον φόρτο εργασίας στους 30 δήμους από τους 325 όπου υλοποιείται το Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Όπως αναφέρει το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του έχει συνεργαστεί με τα ΚΕΠ και στο Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, και έχει αναγνωρίσει την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία του πολύ δύσκολου προγράμματος το οποίο ανέλαβαν να υλοποιήσουν αποκλειστικά αυτά.
Γι’ αυτό, «μας εκπλήσσει η σημερινή αποχή, για ένα πρόγραμμα που αφορά στο 1/10 του πληθυσμού, που μόνα τους αντιμετώπισαν το 2015, ενώ το σημερινό το μοιράζονται και με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες 30 δήμων. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην άρση των όποιων προβλημάτων, διότι η συνεργασία μας με τα ΚΕΠ ήταν πάντοτε υποδειγματική και εξαιρετικά επιτυχής» σημειώνει το υπουργείο.
Όπως τονίζεται, κατά το σχεδιασμό του Προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, λήφθηκε ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και φιλική προς τον χρήστη, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.
Συγκεκριμένα, από τις 14 Ιουλίου που άνοιξε το πρόγραμμα μέχρι σήμερα, στο σύνολο των 70.143 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, οι 37.032 πάνω από το 50% έχουν υποβληθεί απευθείας από τα νοικοκυριά, 17,464 μέσω των δήμων και 15,647 μέσω των ΚΕΠ.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!