ΜΚΟ: Επιδείνωση της κατάστασης στα κέντρα φιλοξενίας


«Συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με τις οργανώσεις που ασχολούνται με το προσφυγικό και οι παρατηρήσεις τους είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με αφορμή το συγκεκριμένο αίτημα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο Γ. Μουζάλας για την επιστολή οκτώ ΜΚΟ.

Στην επιστολή τους στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, οχτώ ελληνικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας και ζητούν συνάντηση με τον κ. Μουζάλα.
«Με βάση την καθημερινή μας εργασία στα κέντρα φιλοξενίας, βλέπουμε ότι η κατάσταση επηρεάζει τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους, είτε πρόκειται για εργαζομένους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή για Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους, καθώς επίσης και τον τοπικό ελληνικό πληθυσμό. Συχνά η έλλειψη άμεσης, κατάλληλης και αναλογικής ανταπόκρισης από την αστυνομία σε καταστάσεις έντασης ή η κατάλληλη παρακολούθηση των εξελίξεων και η καταβολή προσπαθειών συμφιλίωσης καταδεικνύουν ανεπαρκή κατάρτιση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο μετριασμός των συγκρούσεων, και αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο για περαιτέρω βία» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους επιστολή και προτείνουν συνάντηση για να μοιραστούν εμπειρίες που μπορεί να αποβούν χρήσιμες κατά τη λήψη των αποφάσεων του υπουργείου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης.
Επίσης, οι οκτώ μη κυβερνητικές οργανώσεις θεωρούν επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν «συντονισμένα και σαφή πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στους καταυλισμούς».
Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπογράφουν το κείμενο είναι οι εξής: Danish Refugee Council, Norwegian Refugee Council, Oxfam, Save the Children, Αλληλεγγύη-Solidarity Now, International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies, International Rescue Committee, και Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!