2η νίκη των κατοίκων του Κορδελιού Ευόσμου για την δυσοσμία


2η νίκη των κατοίκων του Κορδελιού Ευόσμου. Διατάχθηκε επείγουσα προκαταρτική εξέταση για την ατμοσφαιρική ρύπανση από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.
Η δεύτερη μεγαλύτερη κινητοποίηση της Κυριακής των κατοίκων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, είχε ως αποτέλεσμα να διενεργείτε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη δυσοσμία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η διευθύνουσα της Εισαγγελίας, κ. Σύρμω Κακάλη, παραγγείλει έρευνα προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης κ. Ευαγγελία Καρανίκα για το θέμα, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που συνδέονται με περιβαλλοντικά αδικήματα τα οποία περιγράφονται από ειδική νομοθεσία, και περιλαμβάνουν την τιμωρία των αρμοδίων αρχών όταν δεν την εφαρμόζουν.
Είναι σημαντικό πως στα περιβαλλοντικά αδικήματα περιλαμβάνεται και η μη ενημέρωση του κοινού όταν τα επίπεδα της ρύπανσης ξεπεράσουν τα θεσμοθετημένα όρια και δεν λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών. Ενώ η έρευνα που είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελία τον Ιούλιο αφορούσε μόνο μία συγκεκριμένη μέρα που παρατηρήθηκε έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση, η νέα έρευνα αφορά όπως είναι φυσικό ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η δικογραφία θα μεταβιβαστεί πιθανότατα αύριο στο αστυνομικό τμήμα Ευόσμου.
Έχει σχηματιστεί λοιπόν δικογραφία και θα μπορεί ο καθένας να καταγγέλλει, γραπτώς και επωνύμως, τυχόν συμβάντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρεί ακόμα και τις βραδινές ώρες ή να καταθέτει γραπτώς σχετικά στοιχεία που έχει στην διάθεση του.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει πως η δυσοσμία πιθανότατα οφείλεται στις αποχετεύσεις, ενώ ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου υπέβαλε αίτημα προς τα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ για την δωρεά σταθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτό.
Σήμερα συνεργείο της ΕΡΤ3 πραγματοποίησε ρεπορτάζ στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για το πρόβλημα.
του Κλεάνθη Χαιδευτού

Το επίσημο ρεπορτάζ όπως παρουσιάζεται από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι το παρακάτω:
Εισαγγελική έρευνα για τη δυσοσμία στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου
Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ πατήστε εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!