Διεκδικώντας τα αυτονόητα για τα παιδιά μας στο 6ο Δημοτικό Σταυρούπολης


H υπόθεση της απομάκρυνσης του ρυπογόνου και επικίνδυνου αμιάντου από το εγκαταλελειμμένο παράπηγμα που βρίσκεται επί της οδού Πάροδος Βαλτετσίου και δίπλα ακριβώς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης και το 6ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης που φοιτούν τα παιδιά μας, απασχολεί εδώ και 10 χρόνια το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου που έχει προβεί κατά καιρούς σε καταγγελίες και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος. 

Το παράπηγμα αυτό που βρίσκεται μέσα σε χώρο πρασίνου, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ανθυγιεινή εστία  που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Στη διάρκεια της  λαϊκής αγοράς που γίνεται κάθε Δευτέρα το παράπηγμα χρησιμοποιείται ως δημόσια τουαλέτα από τους ασυνείδητους συμπολίτες μας.

Έχει πάρει φωτιά αρκετές φορές και την τελευταία φορά πριν από μερικούς μήνες κάηκε ολοσχερώς καθώς και τα σίδερα του σκελετού έχουν σαπίσει. Η ιδιοκτήτρια του παραπήγματος παρ' ότι ενημερώθηκε επανηλλειμμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας δεν προέβη σε καμία ενέργεια με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ρύπανση και η περιβαλλοντική υποβάθμιση του γύρω χώρου μέχρι σήμερα.

Τον τελευταίο χρόνο η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά με συντονισμένες ενέργειες από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, έχει προγραμματίσει τις προσεχείς μέρες την απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων υλικών από πιστοποιημένη εταιρεία διαχείρισης.Υπόψιν ότι ο όγκος της σχετικής αλληλογραφίας και των εγγράφων είναι μεγαλύτερος από το παράπηγμα. 

Δυστυχώς όμως,τις τελευταίες μέρες αδιανόητα στελέχη της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά προσπαθούν με νομικίστικες μεθόδους και μικροπολιτικά παιχνίδια να αποτρέψουν την απομάκρυνση του επικίνδυνου παραπήγματος για να καλύψουν την αναποτελεσματικότητα και την αδράνειά τους.

Κύριοι επειδή μας εμπαίζατε τα τελευταία χρόνια με τις ''αναρμοδιότητές'' σας, μη τολμήσετε να προβείτε σε οποιοδήποτε ενέργεια γιατί θα μας βρείτε οργισμένους απέναντί σας με κάθε νόμιμο τρόπο!!!

 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!