Δίκη ΧΑ Αστυνομικός: 'Φωνάζαμε να σταματήσουν. Τι άλλο να κάναμε;'

Στο βήμα του μάρτυρα βρεθηκε ο επικεφαλής της μιας εκ των δύο ομάδων ΔΙΑΣ που εφτασαν επί τοπου το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φυσσα, Αναστάσιος Τσολακίδης. Η κατάθεσή του είχε ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου και συνεχίστηκε σήμερα. Ο μάρτυρας δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για τη στάση των αστυνομικων εκείνο το βράδυ οι οποίοι δεν προχωρησαν σε καμία σύλληψη, πλην του Γ. Ρουπακιά. "Φωνάζαμε. Τί αλλο να κάνουμε;" ήταν η απάντηση του στο ερωτημα της πολιτικής αγωγής τί έκαναν αυτός και οι συνάδελφοί του, προκειμένου να σταματησουν τα 30 - 40 άτομα μετά το αποτυχημένο σήμα τους προς αυτά.

Ερώτηση: γιατί δεν περικυκλώσατε του συγκεντρωμένους;

Απάντηση: σε αυτά τα περιστατικά πάνε συνήθως άλλες υπηρεσίες. Μετά το μαχαίρωμα (σ.σ. οι συγκεντρωμένοι) έσπασαν σε πολλά σημεία. Ήταν σκοτάδι και δεν είδαμε αν είχαν ρόπαλα.

Πάντως, η πολίτικη αγωγή έχει υποστηρίξει  ότι υπάρχουν αντιφάσεις στη σημερινή κατάθεση του μάρτυρα με τις αρχικές του. Μάλιστα, για το λόγο αυτό οι συνήγοροι είχαν υποβάλει αίτημα να αναγνωστούν στο δικαστήριο όλες οι καταθέσεις του αστυνομικού, πράγμα το οποίο απερρίφθη.

Ερώτηση: γιατί δεν ρίξτε πυροβολισμό για εκφοβισμό;

Απάντηση: η χρήση πυροβόλου όπλου σε κατοικημένη περιοχή απαγορεύεται.

Ερώτηση: βάλατε χειροπέδες στο Γ. Ρουπακιά;

Απάντηση: εμείς όχι. Τον είχαμε ακινητοποιήσει. Δεν του βάλαμε χειροπέδες.

Ερώτηση: δεν τον θεωρούσατε επικίνδυνο ως ύποπτο φυγής;

Απάντηση: ήταν πολύ ήρεμος.

Ερώτηση: μα μόνος σας είπατε νωρίτερα ότι ήταν έτοιμος να φύγει. 
 

Ο αστυνομικός κατέθεσε επίσης πως δεν είχε καταλάβει πως πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής, αφού δεν φορούσαν μπλουζάκια με συγκεκριμένα διακριτικά.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!