Αστέριος Γαβότσης: «κ. Παπακωνσταντίνου αν ήσασταν παρών στα δημοτικά συμβούλια, τότε μόνο θα είχατε δικαίωμα να κρίνετε»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.09.2016
Αστέριος Γαβότσης: «κ. Παπακωνσταντίνου αν ήσασταν παρών στα δημοτικά συμβούλια, τότε μόνο θα είχατε δικαίωμα να κρίνετε»
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τα όσα αναφέρει στο πρόσφατο δελτίο τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» σχετικά με την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Σχολεία- πρόσφυγες-μετανάστες». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάλλον δεν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα του τόπου μας, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα γνώριζε πολύ καλά πως δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή κάνει λόγο για το θέμα αυτό. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει για μελλοντικές ανάγκες των προσφύγων – μεταναστών σε χώρους λατρείας, ταφής και εκπαίδευσης. Τόσο στη συνάντηση στο Παλαιόκαστρο, όσο και σε αυτή μπροστά από το αστυνομικό τμήμα ο κ. Γαβότσης είχε αναφερθεί στο θέμα αυτό.
Αν ερχόταν βέβαια στα δημοτικά συμβούλια και δεν απουσίαζε σε… διακοπές ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα γνώριζε ότι το προσφυγικό ζήτημα απασχόλησε πολλές φορές το δημοτικό συμβούλιο. Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συναποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής, δίνοντας το δικαίωμα στους συμπολίτες μας και στη σχολική κοινότητα στο σύνολό της να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν την άποψή τους εν όψει της ανακοίνωσης με ΦΕΚ της λειτουργίας ειδικών τμημάτων στα σχολεία για τα προσφυγόπουλα. Ποιο είναι το κακό; Το κακό είναι ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης όχι μόνο δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου μας, αλλά απέχει από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και από το… γραφείο του εξαπολύει επίθεση στη δημοτική αρχή γιατί έπραξε το αυτονόητο, να συνομιλήσει δηλαδή με τους συνδημότες μας.
Και αφού ο ίδιος ήταν τόσο καλά ενημερωμένος, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσε και εμάς; Μήπως γιατί υπεκφεύγει; Μήπως γιατί δεν θέλει να πάρει θέση; Μήπως φοβάται το πολιτικό κόστος από μια δημόσια τοποθέτησή του; Άλλωστε είναι συνήθης η τακτική του να μην παίρνει θέση σε καίρια ζητήματα του τόπου αλλά να αρκείται σε μια στείρα αντιπολίτευση. Ζητούμε λοιπόν άμεσα από τον ίδιο να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις και τις θέσεις του και του υπενθυμίζουμε τη θέση που είχε λάβει αρχικά υπέρ της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή της Νεοχωρούδας.
Επίσης, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον επικεφαλής της «Δύναμης Δημιουργίας» πότε ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι δε θα συμμετέχει ξανά σε μία τέτοια παρωδία και για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει, σύσσωμη η δημοτική του ομάδα δεν παρευρέθηκε σε ένα τόσο σημαντικό για τον δήμο μας θέμα. Λησμονεί μάλλον ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα παρακάλεσε δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του να παραστεί στη συνεδρίαση καθώς αυτός είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις!
Αυτό που θα πρέπει να σταματήσει δεν είναι οι έκτακτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως υποστηρίζει ο ίδιος αλλά οι υπεκφυγές και οι δικαιολογίες του για τόσο σοβαρά θέματα.
Καλά θα κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να «νοικοκυρέψει» την παράταξή του (αν αυτή υφίσταται ακόμη) διότι με την εικόνα που παρουσιάζει δεν δικαιολογεί την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι συμπολίτες μας. Δημοτικός σύμβουλος σημαίνει πρόταξη του δημόσιου συμφέροντος, αντιπολίτευση σημαίνει έλεγχος της διοίκησης στην προσπάθεια της επίτευξης ενός κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από το δημόσιο συμφέρον, για το οποίο πολεμά καθημερινά η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» με επικεφαλής τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση.
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!