Το πρόγραμμα της Συνόδου των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου

Το πρόγραμμα της Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου.

Σκοπός της Συνόδου είναι να ενισχυθεί ο συντονισμός και η συνεργασία των μεσογειακών κρατών – μελών, ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής στη Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενταχθεί η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα και στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει ως εξής:

12:45 - 13:00

Άφιξη ηγετών και αντιπροσωπειών στο Ζάππειο Μέγαρο

Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

13:00 - 14:45

1η συνεδρία εργασιών

15:00 - 15:15

Οικογενειακή φωτογραφία

15:15 - 16:30

Γεύμα εργασίας

16:45 - 17:15

Κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ

17:30 - 18:30

Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στη Σύνοδο θα δώσουν το «παρών»:

Συναντήσεις Πρ. Παυλόπουλου με Φρ. Ολάντ και Ν. Αναστασιάδη

Συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη θα έχει αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου.

Ο κ. Παυλόπουλος θα υποδεχθεί τον κ. Αναστασιάδη στις 9.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενω η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ολάντ είναι προγραμματισμένη για τις 18.15.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!